1. Adım
Elek + Tartı aparatını stand miksere takın. Unu kaseye eleyin.
2. Adım
İnce toz şekeri, tuzu ve mayayı kaseye ekleyin.
3. Adım
Suyu, sütü ve çok az miktarda tereyağını mikrodalgaya koyun ve tereyağı eriyinceye kadar ısıtın.
4. Adım
Hamur Çengelini stand miksere takın.
5. Adım
Süt karışımını un karışımına dökün ve Hız Kontrol Kolunu 4 konumuna getirin. 4 dakika karıştırın.
6. Adım
Hızı 6 ayarına getirin ve 3 dakika daha karıştırın.
7. Adım
Yumurtayı ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
8. Adım
Hamuru unlanmış bir yüzeyin üzerine çıkarın ve elle bir dakika yoğurun. 10 dakika kadar sıcak bir yerde dinlendirin.
9. Adım
Esnek Kenarlı Çırpıcıyı stand miksere takın ve kalan tereyağını, açık renkli esmer şekeri ve tarçını hız 4 ayarında pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
10. Adım
Hamuru dikdörtgen şeklinde açın ve gerekirse kenarlarını kesin. Şeker karışımını hamurun tamamına yayın.
11. Adım
Hamuru yuvarlayın ve iri parçalar halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bir saat kadar kabarması için bırakın.
12. Adım
Önceden 170°C'ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Elek + Tartı aparatını stand miksere takın. Unu kaseye eleyin.
2. Adım
İnce toz şekeri, tuzu ve mayayı kaseye ekleyin.
3. Adım
Suyu, sütü ve çok az miktarda tereyağını mikrodalgaya koyun ve tereyağı eriyinceye kadar ısıtın.
4. Adım
Hamur Çengelini stand miksere takın.
5. Adım
Süt karışımını un karışımına dökün ve Hız Kontrol Kolunu 4 konumuna getirin. 4 dakika karıştırın.
6. Adım
Hızı 6 ayarına getirin ve 3 dakika daha karıştırın.
7. Adım
Yumurtayı ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
8. Adım
Hamuru unlanmış bir yüzeyin üzerine çıkarın ve elle bir dakika yoğurun. 10 dakika kadar sıcak bir yerde dinlendirin.
9. Adım
Esnek Kenarlı Çırpıcıyı stand miksere takın ve kalan tereyağını, açık renkli esmer şekeri ve tarçını hız 4 ayarında pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
10. Adım
Hamuru dikdörtgen şeklinde açın ve gerekirse kenarlarını kesin. Şeker karışımını hamurun tamamına yayın.
11. Adım
Hamuru yuvarlayın ve iri parçalar halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bir saat kadar kabarması için bırakın.
12. Adım
Önceden 170°C'ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.