1. Adım
KitchenAid kahve makinesini ayarlayın ve kahveyi demleyin. Kahveden 100 ml ölçüp kenara ayırın.
2. Adım
Elek + Tartı aparatını stand miksere takın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu hız 4 ayarında eleyin. Kenara ayırın.
3. Adım
Tereyağını ve şekeri, Düz Çırpıcı takılı stand mikserin haznesine koyun hız 4 ayarında 1 dakika çırparak krema haline getirin.
4. Adım
Yumurtaları, ekşi kremayı, kahveyi ve vanilya özütünü ekleyin. Hız 4 ayarında 30 saniye karıştırın.
5. Adım
Islak ve kuru malzemeleri birleştirin ve hız 2 ayarında karışmasını sağlayın.
6. Adım
Harcı pişirme kağıdıyla kaplanmış bir fırın kabına dökün.
7. Adım
Streusel üst: Çok amaçlı unu, şekeri, tarçını ve tereyağını Düz Çırpıcı takılı stand mikserin kasesine koyun. Karışım kırıntılı bir kıvam alana kadar karıştırın.
8. Adım
Streusel üstü kek hamurunun üzerine serpin.
9. Adım
Önceden 170°C'ye ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Kekin ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Dilimlemeden önce kekin 20 dakika soğumasını bekleyin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
KitchenAid kahve makinesini ayarlayın ve kahveyi demleyin. Kahveden 100 ml ölçüp kenara ayırın.
2. Adım
Elek + Tartı aparatını stand miksere takın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu hız 4 ayarında eleyin. Kenara ayırın.
3. Adım
Tereyağını ve şekeri, Düz Çırpıcı takılı stand mikserin haznesine koyun hız 4 ayarında 1 dakika çırparak krema haline getirin.
4. Adım
Yumurtaları, ekşi kremayı, kahveyi ve vanilya özütünü ekleyin. Hız 4 ayarında 30 saniye karıştırın.
5. Adım
Islak ve kuru malzemeleri birleştirin ve hız 2 ayarında karışmasını sağlayın.
6. Adım
Harcı pişirme kağıdıyla kaplanmış bir fırın kabına dökün.
7. Adım
Streusel üst: Çok amaçlı unu, şekeri, tarçını ve tereyağını Düz Çırpıcı takılı stand mikserin kasesine koyun. Karışım kırıntılı bir kıvam alana kadar karıştırın.
8. Adım
Streusel üstü kek hamurunun üzerine serpin.
9. Adım
Önceden 170°C'ye ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Kekin ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Dilimlemeden önce kekin 20 dakika soğumasını bekleyin.