1. Adım
Kaseyi ve çırpma telini stand miksere takın. Ricotta peyniri, 2 yumurta, öğütülmüş hindistan cevizi, tuz, karabiber ve parmesan peynirinin yarısını ekleyin. İyice karışana dek hız 6'da çevirin.
2. Adım
4 yumurta, un ve tuzu mikserin kasesine koyun. Kaseyi ve hamur kancasını stand miksere takın ve hızı 2'ye getirin. 2-3 dakika yoğurun. Hamur çok kuru ise, bir defada bir kaşık olacak şekilde birkaç kaşık su ekleyin.
3. Adım
Hamuru kaseden alın ve dört parçaya kesin. Parçalardan birini alın ve elinizle dikdörtgen şekilde düzleştirin. Kurumalarını önlemek için diğer parçaları streç filmle kapatın. .
4. Adım
Makarna silindirini stand mikserinize takın ve kalınlığı 1'e ayarlayın. Stand mikserin hızını 2'ye getirin ve makarna hamurunu makarna silindirinden geçirin. Hamuru ikiye katlayın ve tekrar geçirin. Hamurun güzelce erimesi için bunu birkaç kez yapın.
5. Adım
Hamurun her iki tarafından tekrar biraz un ekleyerek, kalınlık ayarını 3'e getirin ve hamuru makarna silindirinden geçirin, sonra kalınlık 4'e getirin.
6. Adım
Makarna yapraklarını yaklaşık 20 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. 4 yemek kaşığı dolgu malzemesini üzerlerine sürün ve uzun taraf boyunca yuvarlayarak bir silindir elde edin. Aynısını kalan malzemelerle de tekrar edin.
7. Adım
Ruloları 2 cm'lik spiraller halinde kesin, bir fırın tepsisini yağlayın ve spiralleri tepsiye dizin.
8. Adım
Sütü tepsiye dökün, tereyağı parçaları ve adaçayı yapraklarıyla tatlandırın, kalan peyniri üzerine serpin ve alüminyum folyo ile kapatın. 200°C'lik fırında 30 dakika pişirin.
9. Adım
Folyoyu son anda çıkararak sıcak sıcak servis yapın.
İPUCU
Tarife ekstra lezzet eklemek için dolgu malzemesine 2 yemek kaşığı pesto sosu ekleyin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Kaseyi ve çırpma telini stand miksere takın. Ricotta peyniri, 2 yumurta, öğütülmüş hindistan cevizi, tuz, karabiber ve parmesan peynirinin yarısını ekleyin. İyice karışana dek hız 6'da çevirin.
2. Adım
4 yumurta, un ve tuzu mikserin kasesine koyun. Kaseyi ve hamur kancasını stand miksere takın ve hızı 2'ye getirin. 2-3 dakika yoğurun. Hamur çok kuru ise, bir defada bir kaşık olacak şekilde birkaç kaşık su ekleyin.
3. Adım
Hamuru kaseden alın ve dört parçaya kesin. Parçalardan birini alın ve elinizle dikdörtgen şekilde düzleştirin. Kurumalarını önlemek için diğer parçaları streç filmle kapatın. .
4. Adım
Makarna silindirini stand mikserinize takın ve kalınlığı 1'e ayarlayın. Stand mikserin hızını 2'ye getirin ve makarna hamurunu makarna silindirinden geçirin. Hamuru ikiye katlayın ve tekrar geçirin. Hamurun güzelce erimesi için bunu birkaç kez yapın.
5. Adım
Hamurun her iki tarafından tekrar biraz un ekleyerek, kalınlık ayarını 3'e getirin ve hamuru makarna silindirinden geçirin, sonra kalınlık 4'e getirin.
6. Adım
Makarna yapraklarını yaklaşık 20 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. 4 yemek kaşığı dolgu malzemesini üzerlerine sürün ve uzun taraf boyunca yuvarlayarak bir silindir elde edin. Aynısını kalan malzemelerle de tekrar edin.
7. Adım
Ruloları 2 cm'lik spiraller halinde kesin, bir fırın tepsisini yağlayın ve spiralleri tepsiye dizin.
8. Adım
Sütü tepsiye dökün, tereyağı parçaları ve adaçayı yapraklarıyla tatlandırın, kalan peyniri üzerine serpin ve alüminyum folyo ile kapatın. 200°C'lik fırında 30 dakika pişirin.
9. Adım
Folyoyu son anda çıkararak sıcak sıcak servis yapın.
İPUCU
Tarife ekstra lezzet eklemek için dolgu malzemesine 2 yemek kaşığı pesto sosu ekleyin.