1. Adım
Mayayı stand mikserin kasesine koyun. Üzerine ılık suyu dökün. Maya çözünene ve köpüklü bir kıvam alana kadar bir çatalla karıştırın.
2. Adım
Kaseye unu, irmik ununu, şekeri, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
3. Adım
Hamur Çengelini miksere takın.
4. Adım
Yapışkan bir hamur oluşana kadar hız 2 ayarında 1 dakika karıştırın.
5. Adım
Hamurun hız 2 ayarında 8 dakika daha karışmasına izin verin. Hamur pürüzsüz ve süngersi yapıda olmalı.
6. Adım
Hamuru unlanmış bir yüzeye aktarın. Hamuru 2 eşit parçaya bölün.
7. Adım
Parçalara orta kısımlarını nazikçe yukarı doğru iterek ve alt kısımlarını sıkarak top şekli verin.
8. Adım
Unlu bir yüzeye koyun ve üzerine biraz zeytinyağı sürün.
9. Adım
Nemli bir havluyla üzerini örtün ve kabarması için 45 dakika bekletin.
10. Adım
Hamuru alıp altından tutun ve ellerinizin yanlarından sarkıtarak nazikçe açın. Hamuru döndürerek yerçekiminin etkisiyle yuvarlak şekil almasını sağlayın. Hamuru yüzey üzerine yerleştirerek biraz daha açın, ardından uçlardan 1 cm'lik bir mesafe bırakarak parmaklarınızla kenarlara hafifçe bastırın.
11. Adım
Stand mikserin küçük bir kasesine ricotta peynirini, parmesanı ve rendelenmiş mozarellanın yarısını koyun.
12. Adım
Düz Çırpıcıyı takın. Hız 1 ayarında 30 saniye karıştırın.
13. Adım
Peynir karışımını pizzaların uçlarında bıraktığınız alana kadar yayın.
14. Adım
Parma jambonu ekleyin. Kalan rendelenmiş mozarellayı üzerine serpin.
15. Adım
Pizzanın uçlarında bıraktığınız alana bir miktar zeytinyağı sürün. 200°C'de 15-20 dakika pişirin.
16. Adım
Üzerine roka serpin ve hemen servis yapın.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Mayayı stand mikserin kasesine koyun. Üzerine ılık suyu dökün. Maya çözünene ve köpüklü bir kıvam alana kadar bir çatalla karıştırın.
2. Adım
Kaseye unu, irmik ununu, şekeri, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
3. Adım
Hamur Çengelini miksere takın.
4. Adım
Yapışkan bir hamur oluşana kadar hız 2 ayarında 1 dakika karıştırın.
5. Adım
Hamurun hız 2 ayarında 8 dakika daha karışmasına izin verin. Hamur pürüzsüz ve süngersi yapıda olmalı.
6. Adım
Hamuru unlanmış bir yüzeye aktarın. Hamuru 2 eşit parçaya bölün.
7. Adım
Parçalara orta kısımlarını nazikçe yukarı doğru iterek ve alt kısımlarını sıkarak top şekli verin.
8. Adım
Unlu bir yüzeye koyun ve üzerine biraz zeytinyağı sürün.
9. Adım
Nemli bir havluyla üzerini örtün ve kabarması için 45 dakika bekletin.
10. Adım
Hamuru alıp altından tutun ve ellerinizin yanlarından sarkıtarak nazikçe açın. Hamuru döndürerek yerçekiminin etkisiyle yuvarlak şekil almasını sağlayın. Hamuru yüzey üzerine yerleştirerek biraz daha açın, ardından uçlardan 1 cm'lik bir mesafe bırakarak parmaklarınızla kenarlara hafifçe bastırın.
11. Adım
Stand mikserin küçük bir kasesine ricotta peynirini, parmesanı ve rendelenmiş mozarellanın yarısını koyun.
12. Adım
Düz Çırpıcıyı takın. Hız 1 ayarında 30 saniye karıştırın.
13. Adım
Peynir karışımını pizzaların uçlarında bıraktığınız alana kadar yayın.
14. Adım
Parma jambonu ekleyin. Kalan rendelenmiş mozarellayı üzerine serpin.
15. Adım
Pizzanın uçlarında bıraktığınız alana bir miktar zeytinyağı sürün. 200°C'de 15-20 dakika pişirin.
16. Adım
Üzerine roka serpin ve hemen servis yapın.