Malzemeler
Adım 1
Orta dereceli ateşte büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı 1/4 tatlı kaşığı tuz ile soğanlar yumuşayıp şeffaflaşana ve kahverengileşmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Hafifçe soğumaya bırakın.
Adım 2
Pişmiş soğan karışımı, konserve domates ve suyu, kaju, zencefil, limon suyu, garam masala, kimyon, zerdeçal, kırmızıbiber, hardal, kişniş tarçın ve 1 tatlı kaşığı tuzu KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.
Adım 3
Kapağı iyice kapatın ve 10 değişken hızında 30-60 saniye pürüzsüz ve krema gibi bir kıvama gelene kadar işlemden geçirin.
Adım 4
Orta dereceli ateşte geniş bir tencereye karışımı ekleyin, tamamen ısınıp kabarcıklar çıkmaya başlayıp rayiha yayılana kadar yaklaşık bir dakika karıştırın.
Adım 5
Küp doğranmış patatesleri ekleyin ve 15 dakika pişirin, yapışmasını önlemek için bir dakika arayla karıştırın, karışım koyulaşınca ve yapışmaya başlayınca 2 cup filtrelenmiş suyun 1/4'ünü (60ml) veya gerekirse daha fazlasını ekleyin.
Adım 6
Karnabahar ve yeşil fasulyeleri ekleyin ve kalan filtrelenmiş suyun 1/4'ünü veya gerekirse daha fazlasını ekleyerek 30 dakika daha pişirin.
Adım 7
Sebzeler tercih ettiğiniz gibi piştiğinde ateşten alı ve kişniş ile karıştırın.
Adım 8
Damak zevkinize göre tuz ve limon suyu ekleyin.
Adım 9
Pirinç, kinoa, mısır (veya istediğiniz diğer bir tahıl üzerinde servis edin, kişniş ile süsleyin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
Adım 1
Orta dereceli ateşte büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı 1/4 tatlı kaşığı tuz ile soğanlar yumuşayıp şeffaflaşana ve kahverengileşmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Hafifçe soğumaya bırakın.
Adım 2
Pişmiş soğan karışımı, konserve domates ve suyu, kaju, zencefil, limon suyu, garam masala, kimyon, zerdeçal, kırmızıbiber, hardal, kişniş tarçın ve 1 tatlı kaşığı tuzu KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.
Adım 3
Kapağı iyice kapatın ve 10 değişken hızında 30-60 saniye pürüzsüz ve krema gibi bir kıvama gelene kadar işlemden geçirin.
Adım 4
Orta dereceli ateşte geniş bir tencereye karışımı ekleyin, tamamen ısınıp kabarcıklar çıkmaya başlayıp rayiha yayılana kadar yaklaşık bir dakika karıştırın.
Adım 5
Küp doğranmış patatesleri ekleyin ve 15 dakika pişirin, yapışmasını önlemek için bir dakika arayla karıştırın, karışım koyulaşınca ve yapışmaya başlayınca 2 cup filtrelenmiş suyun 1/4'ünü (60ml) veya gerekirse daha fazlasını ekleyin.
Adım 6
Karnabahar ve yeşil fasulyeleri ekleyin ve kalan filtrelenmiş suyun 1/4'ünü veya gerekirse daha fazlasını ekleyerek 30 dakika daha pişirin.
Adım 7
Sebzeler tercih ettiğiniz gibi piştiğinde ateşten alı ve kişniş ile karıştırın.
Adım 8
Damak zevkinize göre tuz ve limon suyu ekleyin.
Adım 9
Pirinç, kinoa, mısır (veya istediğiniz diğer bir tahıl üzerinde servis edin, kişniş ile süsleyin.