1. Adım
Bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağı orta ateşte ısıtın. Arpacık soğanlarını ekleyin, 1-2 dakika kadar yumuşayana dek pişirin. ¼ tatlı kaşığı tuz serpin. Küp şeklindeki patlıcanları, kinoayı ve 1 bardak suyu ekleyin. Yaklaşık 10 dakika, sebzeler yumuşayana ve nem buharlaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın.
2. Adım
Kaseyi ve çırpma telini stand miksere takın. Kızarmış patlıcanları, ince doğranmış nane yapraklarını ve parmesan peynirinin yarısını ekleyin. İyice karışana dek hız 6'da çevirin.
3. Adım
Yumurtaları, unu ve tuzu mikserin kasesine koyun. Kaseyi ve hamur kancasını stand miksere takın ve hızı 2'ye getirin. 2-3 dakika yoğurun. Hamur çok kuru ise, bir defada bir kaşık olacak şekilde birkaç kaşık su ekleyin.
4. Adım
Hamuru kaseden alın ve dört parçaya kesin. Parçalardan birini alın ve elinizle dikdörtgen şekilde düzleştirin. Kurumalarını önlemek için diğer parçaları streç filmle kapatın. .
5. Adım
Makarna silindirini stand mikserinize takın ve kalınlığı 1'e ayarlayın. Stand mikserin hızını 2'ye getirin ve makarna hamurunu makarna silindirinden geçirin. Hamuru ikiye katlayın ve tekrar geçirin. Hamurun güzelce erimesi için bunu birkaç kez yapın.
6. Adım
Hamurun her iki tarafından tekrar biraz un ekleyerek, kalınlık ayarını 3'e getirin ve hamuru makarna silindirinden geçirin, sonra kalınlık 4'e getirin.
7. Adım
Ravioli aparatını stand miksere takın.
8. Adım
Ravioli aparatını yerine taktıktan sonra, makarna şeritlerini her iki tarafa yerleştirin ve makarnanın fazla dolmasını engellemek amacıyla birlikte gelen tam porsiyon büyüklüğündeki kaşık yardımıyla, aparatın içinden yavaşça vermeye başlayın.
9. Adım
Raviolu ortaya çıktıktan sonra, raviolileri dikkatlice çekerek birbirinden ayırın.
10. Adım
Tuzlu suyu kaynama noktasına getirin, ravioliyi ekleyin ve 3-4 dakika pişirin.
11. Adım
Bir süzgeç yardımıyla süzün ve 4 tabağa ayırın. Üzerlerinden sızma zeytinyağı geçirin ve kalan rendelenmiş parmesan peynirini serpin.
İPUCU
Servis etmeden önce üzerine ince rendelenmiş limon kabuğu serpin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağı orta ateşte ısıtın. Arpacık soğanlarını ekleyin, 1-2 dakika kadar yumuşayana dek pişirin. ¼ tatlı kaşığı tuz serpin. Küp şeklindeki patlıcanları, kinoayı ve 1 bardak suyu ekleyin. Yaklaşık 10 dakika, sebzeler yumuşayana ve nem buharlaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın.
2. Adım
Kaseyi ve çırpma telini stand miksere takın. Kızarmış patlıcanları, ince doğranmış nane yapraklarını ve parmesan peynirinin yarısını ekleyin. İyice karışana dek hız 6'da çevirin.
3. Adım
Yumurtaları, unu ve tuzu mikserin kasesine koyun. Kaseyi ve hamur kancasını stand miksere takın ve hızı 2'ye getirin. 2-3 dakika yoğurun. Hamur çok kuru ise, bir defada bir kaşık olacak şekilde birkaç kaşık su ekleyin.
4. Adım
Hamuru kaseden alın ve dört parçaya kesin. Parçalardan birini alın ve elinizle dikdörtgen şekilde düzleştirin. Kurumalarını önlemek için diğer parçaları streç filmle kapatın. .
5. Adım
Makarna silindirini stand mikserinize takın ve kalınlığı 1'e ayarlayın. Stand mikserin hızını 2'ye getirin ve makarna hamurunu makarna silindirinden geçirin. Hamuru ikiye katlayın ve tekrar geçirin. Hamurun güzelce erimesi için bunu birkaç kez yapın.
6. Adım
Hamurun her iki tarafından tekrar biraz un ekleyerek, kalınlık ayarını 3'e getirin ve hamuru makarna silindirinden geçirin, sonra kalınlık 4'e getirin.
7. Adım
Ravioli aparatını stand miksere takın.
8. Adım
Ravioli aparatını yerine taktıktan sonra, makarna şeritlerini her iki tarafa yerleştirin ve makarnanın fazla dolmasını engellemek amacıyla birlikte gelen tam porsiyon büyüklüğündeki kaşık yardımıyla, aparatın içinden yavaşça vermeye başlayın.
9. Adım
Raviolu ortaya çıktıktan sonra, raviolileri dikkatlice çekerek birbirinden ayırın.
10. Adım
Tuzlu suyu kaynama noktasına getirin, ravioliyi ekleyin ve 3-4 dakika pişirin.
11. Adım
Bir süzgeç yardımıyla süzün ve 4 tabağa ayırın. Üzerlerinden sızma zeytinyağı geçirin ve kalan rendelenmiş parmesan peynirini serpin.
İPUCU
Servis etmeden önce üzerine ince rendelenmiş limon kabuğu serpin.