1. Adım
Ragu sosu hazırlamak için: Sarımsağı, soğanları ve havuçları soyun. Kereviz saplarının yapraklarını ayıklayın.
2. Adım
Sebzeleri, dilimleme seti takılı Mutfak Robotu aksesuarından geçirin.
3. Adım
Zeytinyağını büyük bir kızartma tavasına dökün ve sebzeleri 10 dakika pişirin.
4. Adım
Eti ekleyin ve kavurun.
5. Adım
Beyaz şarabı, domates sosunu, karabiberin yarısını ve tuzun 1/3'ünü ekleyin.
6. Adım
Düşük ısıda bir saat kadar pişirin.
7. Adım
Beşamel sosu hazırlamak için: Tereyağını bir tencereye ekleyip eritin. 80 g unu ekleyin ve kuru emülsiyon haline gelene kadar hızlı şekilde çırpın. Sürekli karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin.
8. Adım
Sosa karabiberin diğer yarısını, tuzun 1/3'ünü ve muskatı ekleyin.
9. Adım
Makarna hamurunu hazırlamak için: 400 g unu ve kalan tuzu Düz Çırpıcı takılı mikserin kasesine koyun.
10. Adım
Hız 2 ayarında karıştırın ve yumurtaları ekleyin.
11. Adım
Hamur top haline gelene kadar karıştırın.
12. Adım
Düz Çırpıcıyı Hamur Çengeliyle değiştirin. Hamuru hız 2 ayarında 4 dakika kadar yoğurun.
13. Adım
Un serpin, streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru tekrar unlayıp 1 dakika boyunca elinizle yoğurun.
14. Adım
Makarna Katmanı Silindirini stand miksere takın. Kalınlığı 1 olarak ayarlayın.
15. Adım
Hamuru hız 2 ayarında birkaç kez silindirden geçirerek daha esnek hale getirin.
16. Adım
Makarna katmanlarını makarna katmanı silindirine tekrar beslemeden önce katlayın.
17. Adım
Kalınlığı 2 ayarına getirin ve son adımı tekrarlayın.
18. Adım
Aynı işlemi 3 kalınlık ayarı için de tekrarlayın.
19. Adım
Makarna katmanlarını fırın kabınızın boyutuna uygun şekilde kesin.
20. Adım
Makarna katmanlarını kaynama noktasına yakın ısıdaki suda 30 saniye pişirin.
21. Adım
Fırın kabına bir makarna katmanı yerleştirin. Bir kat ragu sos ve ardından da bir kat beşamel sos dökün. Parmesan peyniri ekleyin. Fırın kabı dolana kadar katmanlar ekleyerek adımları tekrarlayın.
22. Adım
En son bir kat beşamel sos döküp bol miktarda parmesan serpin.
23. Adım
Lazanyayı önceden 200ºC'ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Ragu sosu hazırlamak için: Sarımsağı, soğanları ve havuçları soyun. Kereviz saplarının yapraklarını ayıklayın.
2. Adım
Sebzeleri, dilimleme seti takılı Mutfak Robotu aksesuarından geçirin.
3. Adım
Zeytinyağını büyük bir kızartma tavasına dökün ve sebzeleri 10 dakika pişirin.
4. Adım
Eti ekleyin ve kavurun.
5. Adım
Beyaz şarabı, domates sosunu, karabiberin yarısını ve tuzun 1/3'ünü ekleyin.
6. Adım
Düşük ısıda bir saat kadar pişirin.
7. Adım
Beşamel sosu hazırlamak için: Tereyağını bir tencereye ekleyip eritin. 80 g unu ekleyin ve kuru emülsiyon haline gelene kadar hızlı şekilde çırpın. Sürekli karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin.
8. Adım
Sosa karabiberin diğer yarısını, tuzun 1/3'ünü ve muskatı ekleyin.
9. Adım
Makarna hamurunu hazırlamak için: 400 g unu ve kalan tuzu Düz Çırpıcı takılı mikserin kasesine koyun.
10. Adım
Hız 2 ayarında karıştırın ve yumurtaları ekleyin.
11. Adım
Hamur top haline gelene kadar karıştırın.
12. Adım
Düz Çırpıcıyı Hamur Çengeliyle değiştirin. Hamuru hız 2 ayarında 4 dakika kadar yoğurun.
13. Adım
Un serpin, streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru tekrar unlayıp 1 dakika boyunca elinizle yoğurun.
14. Adım
Makarna Katmanı Silindirini stand miksere takın. Kalınlığı 1 olarak ayarlayın.
15. Adım
Hamuru hız 2 ayarında birkaç kez silindirden geçirerek daha esnek hale getirin.
16. Adım
Makarna katmanlarını makarna katmanı silindirine tekrar beslemeden önce katlayın.
17. Adım
Kalınlığı 2 ayarına getirin ve son adımı tekrarlayın.
18. Adım
Aynı işlemi 3 kalınlık ayarı için de tekrarlayın.
19. Adım
Makarna katmanlarını fırın kabınızın boyutuna uygun şekilde kesin.
20. Adım
Makarna katmanlarını kaynama noktasına yakın ısıdaki suda 30 saniye pişirin.
21. Adım
Fırın kabına bir makarna katmanı yerleştirin. Bir kat ragu sos ve ardından da bir kat beşamel sos dökün. Parmesan peyniri ekleyin. Fırın kabı dolana kadar katmanlar ekleyerek adımları tekrarlayın.
22. Adım
En son bir kat beşamel sos döküp bol miktarda parmesan serpin.
23. Adım
Lazanyayı önceden 200ºC'ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.