Önceki sayfa
Kilerden

Kolay Yassı Ekmek Tarifi

Ekmek/Pizza

Bu kolay yassı ekmek tarifi, lezzetli bir mezeyle harika bir aperatiftir.

Pişirmeye başla

Detaylar

5

Malzemeler

9

Adımlar

Süre

15'

Pişirme

15'

Toplam

Malzemeler

Kaç kişilik?

  • 150 gçok amaçlı un
  • 1/4 çay kaşığıtuz
  • 25 gtereyağı
  • 92,5 mltam yağlı süt
  • 1/2 yemek kaşığıyağ
  • 300 gçok amaçlı un
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 50 gtereyağı
  • 185 mltam yağlı süt
  • 1 yemek kaşığıyağ
  • 450 gçok amaçlı un
  • 3/4 çay kaşığıtuz
  • 75 gtereyağı
  • 277,5 mltam yağlı süt
  • 1,5 yemek kaşığıyağ
Hemen yap
  • 1. Adım

    Sütü ve tereyağını bir tavaya koyup tereyağı eriyene kadar ısıtın.

  • 2. Adım

    Karışımı Hamur Çengeli takılı stand mikserin kasesine dökün.

  • 3. Adım

    Unu ve tuzu ekleyin. Hamur yumuşayıncaya kadar hız 4 ayarında 3 dakika yoğurun.

  • 4. Adım

    Streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

  • 5. Adım

    Hamuru unlanmış bir yüzeye aktarın ve 4 parçaya bölün.

  • 6. Adım

    Parçalardan her birini top haline getirin ve yaklaşık 0,4 cm kalınlığında yassı bir daire oluşturacak şekilde açın.

  • 7. Adım

    Yağı tavada orta ateşte ısıtın ve yassı ekmeklerden birini tavaya yerleştirin. Baloncuklar oluşana kadar yaklaşık 90-120 saniye pişirin ve ardından çevirin.

  • 8. Adım

    Kabarırsa spatulayla bastırın. Kalan yassı ekmekler için adımları tekrarlayın.

  • İpucu

    Üzerine tereyağı sürün ve ince doğranmış sarımsak ekleyin.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

GÜNCEL KALIN

İlham veren yemek fikirleri, faydalı bilgiler ve baştan çıkarıcı KitchenAid teklifleri için haber bültenimize kayıt olun.

KAYDOL

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

KitchenAid Europa Inc. tarafından sunulan Gizlilik bildirimi and the Şartlar ve koşullar hakkındaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN PAZARLAMA AMAÇLI OLARAK KULLANIMINA DAİR KABULÜNÜZ

KitchenAid Europa, Inc., Whirlpool Group dahilindeki diğer şirketler, KitchenAid adına hareket eden servis sağlayıcıları ve dikkatle seçilmiş ortakların Gizlilik Bildiriminde ayrıntılı olarak verilen şekilde pazarlama veya ticaret teklifleri (örn. haber bülteni), promosyon, anket ve yarışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla posta, e-posta, telefon, SMS, MMS, faks veya başka elektronik yöntemlerle benimle iletişime geçmesine onay veriyorum.

Kolay Yassı Ekmek Tarifi

1. Adım

Sütü ve tereyağını bir tavaya koyup tereyağı eriyene kadar ısıtın.

2. Adım

Karışımı Hamur Çengeli takılı stand mikserin kasesine dökün.

3. Adım

Unu ve tuzu ekleyin. Hamur yumuşayıncaya kadar hız 4 ayarında 3 dakika yoğurun.

4. Adım

Streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

5. Adım

Hamuru unlanmış bir yüzeye aktarın ve 4 parçaya bölün.

6. Adım

Parçalardan her birini top haline getirin ve yaklaşık 0,4 cm kalınlığında yassı bir daire oluşturacak şekilde açın.

7. Adım

Yağı tavada orta ateşte ısıtın ve yassı ekmeklerden birini tavaya yerleştirin. Baloncuklar oluşana kadar yaklaşık 90-120 saniye pişirin ve ardından çevirin.

8. Adım

Kabarırsa spatulayla bastırın. Kalan yassı ekmekler için adımları tekrarlayın.

İpucu

Üzerine tereyağı sürün ve ince doğranmış sarımsak ekleyin.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.