1. Adım
Sütü ve tereyağını bir tavaya koyup tereyağı eriyene kadar ısıtın.
2. Adım
Karışımı Hamur Çengeli takılı stand mikserin kasesine dökün.
3. Adım
Unu ve tuzu ekleyin. Hamur yumuşayıncaya kadar hız 4 ayarında 3 dakika yoğurun.
4. Adım
Streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
5. Adım
Hamuru unlanmış bir yüzeye aktarın ve 4 parçaya bölün.
6. Adım
Parçalardan her birini top haline getirin ve yaklaşık 0,4 cm kalınlığında yassı bir daire oluşturacak şekilde açın.
7. Adım
Yağı tavada orta ateşte ısıtın ve yassı ekmeklerden birini tavaya yerleştirin. Baloncuklar oluşana kadar yaklaşık 90-120 saniye pişirin ve ardından çevirin.
8. Adım
Kabarırsa spatulayla bastırın. Kalan yassı ekmekler için adımları tekrarlayın.
İpucu
Üzerine tereyağı sürün ve ince doğranmış sarımsak ekleyin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Sütü ve tereyağını bir tavaya koyup tereyağı eriyene kadar ısıtın.
2. Adım
Karışımı Hamur Çengeli takılı stand mikserin kasesine dökün.
3. Adım
Unu ve tuzu ekleyin. Hamur yumuşayıncaya kadar hız 4 ayarında 3 dakika yoğurun.
4. Adım
Streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
5. Adım
Hamuru unlanmış bir yüzeye aktarın ve 4 parçaya bölün.
6. Adım
Parçalardan her birini top haline getirin ve yaklaşık 0,4 cm kalınlığında yassı bir daire oluşturacak şekilde açın.
7. Adım
Yağı tavada orta ateşte ısıtın ve yassı ekmeklerden birini tavaya yerleştirin. Baloncuklar oluşana kadar yaklaşık 90-120 saniye pişirin ve ardından çevirin.
8. Adım
Kabarırsa spatulayla bastırın. Kalan yassı ekmekler için adımları tekrarlayın.
İpucu
Üzerine tereyağı sürün ve ince doğranmış sarımsak ekleyin.