1. Adım
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. İki yuvarlak kek kalıbına (22-24 cm) yapışmayı önleyen spreyi hafifçe sıkın ve un serpiştirin.
2. Adım
Un, tuz ve hamur kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Kenara ayırın.
3. Adım
Hindistan cevizi sütü, zencefil, bal ve kanola yağını ayrı bir kasede çırpın. Kenara ayırın.
4. Adım
Tereyağı ve şekeri mikser kasesine koyun ve düz çırpıcı aparatını kullanarak hafif ve kabarık hale gelene kadar hız 8 ayarında 3-4 dakika karıştın.
5. Adım
Hızı 4 ayarına düşürün ve yumurtaları tek tek ekleyin. Her yumurtayı ekledikten sonra karıştırın, ardından yumurta sarılarını da tek tek ekleyin.
6. Adım
Hızı 2 ayarına düşürerek kuru ve ıslak karışımları yavaş yavaş ekleyin. Her iki kasenin tamamını ekleyene kadar kuru ve ıslak kase arasında geçiş yaparak ekleyin. Hızı 1 ayarına düşürün, rendelenmiş hindistan cevizi ekleyin ve hafifçe karıştırın.
7. Adım
Kek hamurunu iki kek kalıbına bölün.
8. Adım
180°'de 22-27 dakika pişirin. Kalıpları tel tepsinin üzerine alın ve 5 dakika soğumasını bekleyin. Kekleri tel tepsinin üzerinde ters çevirin ve tamamen soğumalarını bekleyin.
9. Adım
Fırın hala 180°C'deyken hindistan cevizi cipslerini kenarlıklı bir fırın tepsisine yerleştirin ve hafifçe kahverengi bir renk alana kadar 4-7 dakika fırında kızartın. Soğumaya bırakın.
10. Adım
Kremayı hazırlayın. Krem peynir, tereyağı, limon kabuğu ve tuzu pürüzsüz olana kadar mikser ile yüksek hızda 2-3 dakika çırpın.
11. Adım
480 g pudra şekeri ekleyin ve hız 1 ayarında 30 saniye karıştırın; ardından hızı 6 ayarına çıkarın ve 2 dakika daha karıştırın.
12. Adım
Her iki keki de yatay olarak ikiye kesin. 1. katı kesilmiş tarafı yukarı bakacak şekilde bir kek standına veya tabağa yerleştirin ve üzerine kalın bir kat krema sürün. Diğer kek katını üzerine yerleştirin ve bir kat daha krema sürün. Kalan kek katları ve krema ile bu işlemi tekrarlayın.
13. Adım
Kekin tamamını krema ile kaplayın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Krema kıvam aldıktan sonra (Sertleşmemesi gerekir), kızarmış hindistan cevizi cipslerini kekin yan taraflarına ve üzerine yavaşça yapıştırın.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. İki yuvarlak kek kalıbına (22-24 cm) yapışmayı önleyen spreyi hafifçe sıkın ve un serpiştirin.
2. Adım
Un, tuz ve hamur kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Kenara ayırın.
3. Adım
Hindistan cevizi sütü, zencefil, bal ve kanola yağını ayrı bir kasede çırpın. Kenara ayırın.
4. Adım
Tereyağı ve şekeri mikser kasesine koyun ve düz çırpıcı aparatını kullanarak hafif ve kabarık hale gelene kadar hız 8 ayarında 3-4 dakika karıştın.
5. Adım
Hızı 4 ayarına düşürün ve yumurtaları tek tek ekleyin. Her yumurtayı ekledikten sonra karıştırın, ardından yumurta sarılarını da tek tek ekleyin.
6. Adım
Hızı 2 ayarına düşürerek kuru ve ıslak karışımları yavaş yavaş ekleyin. Her iki kasenin tamamını ekleyene kadar kuru ve ıslak kase arasında geçiş yaparak ekleyin. Hızı 1 ayarına düşürün, rendelenmiş hindistan cevizi ekleyin ve hafifçe karıştırın.
7. Adım
Kek hamurunu iki kek kalıbına bölün.
8. Adım
180°'de 22-27 dakika pişirin. Kalıpları tel tepsinin üzerine alın ve 5 dakika soğumasını bekleyin. Kekleri tel tepsinin üzerinde ters çevirin ve tamamen soğumalarını bekleyin.
9. Adım
Fırın hala 180°C'deyken hindistan cevizi cipslerini kenarlıklı bir fırın tepsisine yerleştirin ve hafifçe kahverengi bir renk alana kadar 4-7 dakika fırında kızartın. Soğumaya bırakın.
10. Adım
Kremayı hazırlayın. Krem peynir, tereyağı, limon kabuğu ve tuzu pürüzsüz olana kadar mikser ile yüksek hızda 2-3 dakika çırpın.
11. Adım
480 g pudra şekeri ekleyin ve hız 1 ayarında 30 saniye karıştırın; ardından hızı 6 ayarına çıkarın ve 2 dakika daha karıştırın.
12. Adım
Her iki keki de yatay olarak ikiye kesin. 1. katı kesilmiş tarafı yukarı bakacak şekilde bir kek standına veya tabağa yerleştirin ve üzerine kalın bir kat krema sürün. Diğer kek katını üzerine yerleştirin ve bir kat daha krema sürün. Kalan kek katları ve krema ile bu işlemi tekrarlayın.
13. Adım
Kekin tamamını krema ile kaplayın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Krema kıvam aldıktan sonra (Sertleşmemesi gerekir), kızarmış hindistan cevizi cipslerini kekin yan taraflarına ve üzerine yavaşça yapıştırın.