Önceki sayfa
Tatlı takıntılar

Kızarmış Hindistan Cevizli, Ballı ve Zencefilli Kek

Zencefilli, muhteşem krem peynir kremalı bu tatlı, ballı kek size bir lezzet şöleni yaşatacak. KitchenAid mikserinizle bu tarifi deneyin.

Pişirmeye başla

Detaylar

8

Malzemeler

13

Adımlar

Süre

40'

Hazırlama

30'

Pişirme

70'

Toplam

Malzemeler

Kaç kişilik?

  • -yapışmayı önleyen bitkisel yağ spreyi
  • 240 gçok amaçlı un (ve kek kalıbını unlamak için ekstra un)
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 2 çay kaşığıkabartma tozu
  • 230 ghindistan cevizi sütü
  • ½ çay kaşığıtaze rendelenmiş zencefil
  • 170 gbal
  • 110 mlkanola yağı
  • 225 gtuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 270 gşeker
  • 4büyük yumurta
  • 2büyük yumurta sarısı
  • 200 gtatlandırılmamış, rendelenmiş hindistan cevizi
  • 450 gkrem peynir, oda sıcaklığında
  • 225 gtuzsuz tereyağı, krema için, oda sıcaklığı
  • ¼ çay kaşığıtuz
  • 600 gpudra şekeri, elekten geçirilmiş
  • 2 çay kaşığılimon kabuğu
  • 255 ghindistan cevizi cipsi
Hemen yap
  • 1. Adım

    Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. İki yuvarlak kek kalıbına (22-24 cm) yapışmayı önleyen spreyi hafifçe sıkın ve un serpiştirin.

  • 2. Adım

    Un, tuz ve hamur kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Kenara ayırın.

  • 3. Adım

    Hindistan cevizi sütü, zencefil, bal ve kanola yağını ayrı bir kasede çırpın. Kenara ayırın.

  • 4. Adım

    Tereyağı ve şekeri mikser kasesine koyun ve düz çırpıcı aparatını kullanarak hafif ve kabarık hale gelene kadar hız 8 ayarında 3-4 dakika karıştın.

  • 5. Adım

    Hızı 4 ayarına düşürün ve yumurtaları tek tek ekleyin. Her yumurtayı ekledikten sonra karıştırın, ardından yumurta sarılarını da tek tek ekleyin.

  • 6. Adım

    Hızı 2 ayarına düşürerek kuru ve ıslak karışımları yavaş yavaş ekleyin. Her iki kasenin tamamını ekleyene kadar kuru ve ıslak kase arasında geçiş yaparak ekleyin. Hızı 1 ayarına düşürün, rendelenmiş hindistan cevizi ekleyin ve hafifçe karıştırın.

  • 7. Adım

    Kek hamurunu iki kek kalıbına bölün.

  • 8. Adım

    180°'de 22-27 dakika pişirin. Kalıpları tel tepsinin üzerine alın ve 5 dakika soğumasını bekleyin. Kekleri tel tepsinin üzerinde ters çevirin ve tamamen soğumalarını bekleyin.

  • 9. Adım

    Fırın hala 180°C'deyken hindistan cevizi cipslerini kenarlıklı bir fırın tepsisine yerleştirin ve hafifçe kahverengi bir renk alana kadar 4-7 dakika fırında kızartın. Soğumaya bırakın.

  • 10. Adım

    Kremayı hazırlayın. Krem peynir, tereyağı, limon kabuğu ve tuzu pürüzsüz olana kadar mikser ile yüksek hızda 2-3 dakika çırpın.

  • 11. Adım

    480 g pudra şekeri ekleyin ve hız 1 ayarında 30 saniye karıştırın; ardından hızı 6 ayarına çıkarın ve 2 dakika daha karıştırın.

  • 12. Adım

    Her iki keki de yatay olarak ikiye kesin. 1. katı kesilmiş tarafı yukarı bakacak şekilde bir kek standına veya tabağa yerleştirin ve üzerine kalın bir kat krema sürün. Diğer kek katını üzerine yerleştirin ve bir kat daha krema sürün. Kalan kek katları ve krema ile bu işlemi tekrarlayın.

  • 13. Adım

    Kekin tamamını krema ile kaplayın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Krema kıvam aldıktan sonra (Sertleşmemesi gerekir), kızarmış hindistan cevizi cipslerini kekin yan taraflarına ve üzerine yavaşça yapıştırın.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

GÜNCEL KALIN

İlham veren yemek fikirleri, faydalı bilgiler ve baştan çıkarıcı KitchenAid teklifleri için haber bültenimize kayıt olun.

KAYDOL

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

KitchenAid Europa Inc. tarafından sunulan Gizlilik bildirimi and the Şartlar ve koşullar hakkındaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN PAZARLAMA AMAÇLI OLARAK KULLANIMINA DAİR KABULÜNÜZ

KitchenAid Europa, Inc., Whirlpool Group dahilindeki diğer şirketler, KitchenAid adına hareket eden servis sağlayıcıları ve dikkatle seçilmiş ortakların Gizlilik Bildiriminde ayrıntılı olarak verilen şekilde pazarlama veya ticaret teklifleri (örn. haber bülteni), promosyon, anket ve yarışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla posta, e-posta, telefon, SMS, MMS, faks veya başka elektronik yöntemlerle benimle iletişime geçmesine onay veriyorum.

Kızarmış Hindistan Cevizli, Ballı ve Zencefilli Kek

1. Adım

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. İki yuvarlak kek kalıbına (22-24 cm) yapışmayı önleyen spreyi hafifçe sıkın ve un serpiştirin.

2. Adım

Un, tuz ve hamur kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Kenara ayırın.

3. Adım

Hindistan cevizi sütü, zencefil, bal ve kanola yağını ayrı bir kasede çırpın. Kenara ayırın.

4. Adım

Tereyağı ve şekeri mikser kasesine koyun ve düz çırpıcı aparatını kullanarak hafif ve kabarık hale gelene kadar hız 8 ayarında 3-4 dakika karıştın.

5. Adım

Hızı 4 ayarına düşürün ve yumurtaları tek tek ekleyin. Her yumurtayı ekledikten sonra karıştırın, ardından yumurta sarılarını da tek tek ekleyin.

6. Adım

Hızı 2 ayarına düşürerek kuru ve ıslak karışımları yavaş yavaş ekleyin. Her iki kasenin tamamını ekleyene kadar kuru ve ıslak kase arasında geçiş yaparak ekleyin. Hızı 1 ayarına düşürün, rendelenmiş hindistan cevizi ekleyin ve hafifçe karıştırın.

7. Adım

Kek hamurunu iki kek kalıbına bölün.

8. Adım

180°'de 22-27 dakika pişirin. Kalıpları tel tepsinin üzerine alın ve 5 dakika soğumasını bekleyin. Kekleri tel tepsinin üzerinde ters çevirin ve tamamen soğumalarını bekleyin.

9. Adım

Fırın hala 180°C'deyken hindistan cevizi cipslerini kenarlıklı bir fırın tepsisine yerleştirin ve hafifçe kahverengi bir renk alana kadar 4-7 dakika fırında kızartın. Soğumaya bırakın.

10. Adım

Kremayı hazırlayın. Krem peynir, tereyağı, limon kabuğu ve tuzu pürüzsüz olana kadar mikser ile yüksek hızda 2-3 dakika çırpın.

11. Adım

480 g pudra şekeri ekleyin ve hız 1 ayarında 30 saniye karıştırın; ardından hızı 6 ayarına çıkarın ve 2 dakika daha karıştırın.

12. Adım

Her iki keki de yatay olarak ikiye kesin. 1. katı kesilmiş tarafı yukarı bakacak şekilde bir kek standına veya tabağa yerleştirin ve üzerine kalın bir kat krema sürün. Diğer kek katını üzerine yerleştirin ve bir kat daha krema sürün. Kalan kek katları ve krema ile bu işlemi tekrarlayın.

13. Adım

Kekin tamamını krema ile kaplayın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Krema kıvam aldıktan sonra (Sertleşmemesi gerekir), kızarmış hindistan cevizi cipslerini kekin yan taraflarına ve üzerine yavaşça yapıştırın.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.