Beyaz çikolata ve turna yemişi dolu bu muhteşem kurabiyelerin tadını çıkarın!.
Malzemeler
0. Adım
22-24 kurabiye elde edilir
1. Adım
Unu, karbonatı ve tuzu orta boy karıştırma kasesine yerleştirin.
2. Adım
KitchenAid® Kablosuz El Mikserinize paslanmaz çelik turbo çırpıcıların ikisini birden takın.
3. Adım
Çırpıcıları un karışımına yerleştirin ve hız 2'yi seçin. Kuru malzemeleri birkaç saniye çırpın. Ardından el mikserini kapatın ve kuru malzemeleri kenara koyun.
4. Adım
Kahverengi şeker ve beyaz şekeri yüksek kenarlı bir karıştırma kasesine koyun ve soğutulmuş kavrulmuş tereyağını ekleyin. Turbo çırpıcıları malzemelerin içine yerleştirin, el mikserini maksimum hız olan 7'ye getirin ve tereyağı ile şekeri 4 dakika boyunca karıştırın.
5. Adım
Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyin. Ardından 30 saniye boyunca veya karışım pürüzsüz hale gelene kadar karışımı hız 7'de karıştırın.
6. Adım
El blenderini hız 2'ye getirin ve un karışımını üç seferde yavaşça ekleyin. Un karışana kadar çırpın ve ardından el mikserini kapatın.
7. Adım
Yulafları, turna yemişini ve beyaz çikolatayı hamura ekleyin. Turbo çırpıcıları karışıma geri yerleştirin, hızı 4'e getirin ve malzemeleri karışana kadar (yaklaşık 10 saniye) çırpın.
8. Adım
Elleriniz temiz şekilde tüm malzemelerin birleşmesini sağlamak için kurabiye hamurunu biraz "yoğurun".
9. Adım
Ardından hamurdan golf topu büyüklüğünde toplar oluşturun ve pişirmeden önce en az 10 dakika dondurucuda soğutmak için kurabiye tepsisine yerleştirin.
10. Adım
Soğuduktan sonra kurabiye hamuru toplarını en az 7 cm aralıklarla kurabiye tepsinize yerleştirin.
11. Adım
Kurabiyeleri 350ºF/176ºC sıcaklıkta 15-18 dakika veya kenarları hafif kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Fazla pişirmeyin.
12. Adım
Kurabiyelerin kurabiye tepsisinde en az 5 dakika soğumasını bekleyin. Ardından bir spatula kullanarak bunları soğutma rafına aktarın.
İPUCU 1
Kavrulmuş tereyağı yapmak için: Oda sıcaklığında tereyağı kullanın. Her bir tereyağını parçasını dörde bölün ve tavaya koyun. Isıyı orta ateşte açın ve tereyağı erirken aralıklı olarak karıştırmak için bir çırpıcı kullanın. Eridikten sonra tereyağında kabarcıklar oluşmaya başlar. 5-8 dakika kadar daha aralıklı olarak çırpmaya devam edin. Tereyağında oluşan büyük kabarcıklar köpük tabakasına dönüştükten ve köpük kaybolmaya başladıktan sonra tereyağının altın rengi aldığını ve tavanın dibinde kahverengi parçacıklar olduğunu fark edersiniz. Ocağı kapatın, tavayı ateşten alın ve tereyağını kullanmadan önce en az 15 dakika soğumaya bırakın.
İPUCU 2
Belirtilen şekilde 350ºF/176ºC sıcaklıkta pişirilen kurabiyeler biraz kabarık, yuvarlak şekilli ve yumuşak orta kısma sahip olur. Kurabiyelerinizin kenarlarının daha çıtır ve içinin daha yumuşak olması için kurabiyeleri 12-15 dakika boyunca 375ºF/191ºC sıcaklıkta pişirin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
0. Adım
22-24 kurabiye elde edilir
1. Adım
Unu, karbonatı ve tuzu orta boy karıştırma kasesine yerleştirin.
2. Adım
KitchenAid® Kablosuz El Mikserinize paslanmaz çelik turbo çırpıcıların ikisini birden takın.
3. Adım
Çırpıcıları un karışımına yerleştirin ve hız 2'yi seçin. Kuru malzemeleri birkaç saniye çırpın. Ardından el mikserini kapatın ve kuru malzemeleri kenara koyun.
4. Adım
Kahverengi şeker ve beyaz şekeri yüksek kenarlı bir karıştırma kasesine koyun ve soğutulmuş kavrulmuş tereyağını ekleyin. Turbo çırpıcıları malzemelerin içine yerleştirin, el mikserini maksimum hız olan 7'ye getirin ve tereyağı ile şekeri 4 dakika boyunca karıştırın.
5. Adım
Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyin. Ardından 30 saniye boyunca veya karışım pürüzsüz hale gelene kadar karışımı hız 7'de karıştırın.
6. Adım
El blenderini hız 2'ye getirin ve un karışımını üç seferde yavaşça ekleyin. Un karışana kadar çırpın ve ardından el mikserini kapatın.
7. Adım
Yulafları, turna yemişini ve beyaz çikolatayı hamura ekleyin. Turbo çırpıcıları karışıma geri yerleştirin, hızı 4'e getirin ve malzemeleri karışana kadar (yaklaşık 10 saniye) çırpın.
8. Adım
Elleriniz temiz şekilde tüm malzemelerin birleşmesini sağlamak için kurabiye hamurunu biraz "yoğurun".
9. Adım
Ardından hamurdan golf topu büyüklüğünde toplar oluşturun ve pişirmeden önce en az 10 dakika dondurucuda soğutmak için kurabiye tepsisine yerleştirin.
10. Adım
Soğuduktan sonra kurabiye hamuru toplarını en az 7 cm aralıklarla kurabiye tepsinize yerleştirin.
11. Adım
Kurabiyeleri 350ºF/176ºC sıcaklıkta 15-18 dakika veya kenarları hafif kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Fazla pişirmeyin.
12. Adım
Kurabiyelerin kurabiye tepsisinde en az 5 dakika soğumasını bekleyin. Ardından bir spatula kullanarak bunları soğutma rafına aktarın.
İPUCU 1
Kavrulmuş tereyağı yapmak için: Oda sıcaklığında tereyağı kullanın. Her bir tereyağını parçasını dörde bölün ve tavaya koyun. Isıyı orta ateşte açın ve tereyağı erirken aralıklı olarak karıştırmak için bir çırpıcı kullanın. Eridikten sonra tereyağında kabarcıklar oluşmaya başlar. 5-8 dakika kadar daha aralıklı olarak çırpmaya devam edin. Tereyağında oluşan büyük kabarcıklar köpük tabakasına dönüştükten ve köpük kaybolmaya başladıktan sonra tereyağının altın rengi aldığını ve tavanın dibinde kahverengi parçacıklar olduğunu fark edersiniz. Ocağı kapatın, tavayı ateşten alın ve tereyağını kullanmadan önce en az 15 dakika soğumaya bırakın.
İPUCU 2
Belirtilen şekilde 350ºF/176ºC sıcaklıkta pişirilen kurabiyeler biraz kabarık, yuvarlak şekilli ve yumuşak orta kısma sahip olur. Kurabiyelerinizin kenarlarının daha çıtır ve içinin daha yumuşak olması için kurabiyeleri 12-15 dakika boyunca 375ºF/191ºC sıcaklıkta pişirin.