Önceki sayfa
Makarnayı uzat

Kavrulmuş Tereyağı ve Bal Soslu, Tatlı Patatesli Gnocchi

Canlı bir renge ve yoğun lezzete sahip bu tatlı patatesli gnocchi'nin zengin tadına bayılacaksınız. KitchenAid mikserle bu şaşırtıcı derecede kolay tarifi sıfırdan hazırlayın.

Pişirmeye başla

Araçlar

Stand mikserler

Stand mikserler

Hamur Çengeli

Hamur Çengeli

Detaylar

13

Malzemeler

9

Adımlar

Süre

60'

Hazırlama

20'

Pişirme

80'

Toplam

Malzemeler

  • 2-3 adet büyük (500 g)tatlı patates
  • 1 adet büyük (225 g)tatlı olmayan patates
  • 1yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 210 gçok amaçlı un
  • 30 g'lık kapkek unu
  • 85 gtereyağı
  • 3sarımsak, ince doğranmış
  • 70 gçam fıstığı
  • 1 çay kaşığıtaze adaçayı, doğranmış
  • 85 gbal
  • 150 gkörpe ıspanak
  • -taze rendelenmiş parmesan (lezzet için)
Hemen yap
  • 1. Adım

    Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Patatesleri ikiye kesin ve iç kısımları aşağı gelecek şekilde fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Fırına koyun ve çatal girene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. (NOT: Tatlı olmayan patates daha uzun sürede pişer).

  • 2. Adım

    Patatesler piştikten ve yeterince soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve atın.

  • 3. Adım

    Patatesleri miksere koyun ve düz çırpıcı aparatını takın. Hız 2 ayarında karıştırmaya başlayın, ardından hızı 6 ayarına getirin ve patatesleri 30 saniye boyunca ezin.

  • 4. Adım

    Düz çırpıcı aparatını hamur çengeliyle değiştirin. Tuz ile yumurta sarısı ekleyin ve mikseri hız 2 ayarına getirin. Karıştırma sırasında tek seferde tüm unun çeyreğini kullanarak miksere un ekleyin. Eklediğiniz unu iyice karıştırdıktan sonra hemen tekrar un ekleyin ve son kez un ekleyip karıştırdıktan sonra mikseri kapatın. Hamur biraz yapışkan olmalıdır ancak fazla yapışkan olursa karıştırma kasesinden çıkarmadan önce 30 g daha un ekleyin.

  • 5. Adım

    Ellerinizi hafifçe unlayın ve hamuru mikserden çıkarın. Hamuru, elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar hafifçe unlanmış bir yüzeyde yavaşça yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Tek seferde bir hamur parçası ile çalışın ve hamuru açarak 1-1,5 cm çapında ince bir silindir haline getirin. Silindiri uzunlamasına keserek 1-1,5 cm'lik parçalar oluşturun, ardından her bir parçayı çatal dişlerinin (veya gnocchi tahtasının) üzerinde açarak hamura çatal izi verin.

  • 6. Adım

    Büyük bir tencerede su kaynatın ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Su kaynadıktan sonra gnocchi'yi partiler halinde 4-5 dakika veya gnocchi suyun yüzeyine çıkana kadar kaynatın. Delikli bir kaşıkla gnocchi'yi temiz, kenarlıklı bir fırın tepsisine alın. Tamamen soğumasını bekleyin.

  • 7. Adım

    Tereyağını büyük bir sos tenceresinde orta-yüksek ateşte eritin. Eridikten sonra ısıyı orta dereceye getirin ve tereyağını 3 dakika kadar pişirin. Tereyağı parçaları kahverengi bir renk alıp tosta benzer bir aromaya sahip olacaktır (Tencereyi ara ara sallayın). Ocağı orta-yüksek ateşe getirin, doğranmış sarımsak, çam fıstığı ile adaçayı ekleyin ve tereyağıyla eşit bir şekilde karışana kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak 1-2 dakika kızartın.

  • 8. Adım

    Gnocchi'yi sos tenceresine ekleyin. Gnocchi'ler eşit bir şekilde tereyağıyla kaplanana kadar tencerenin kapağını kapatmadan 1 dakika boyunca yavaşça karıştırarak pişirin. Balı ekleyin, tekrar karıştırın ve bir dakika daha pişirin. Son olarak körpe ıspanak ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve ıspanağı yaklaşık bir dakika pişirin. Tencerenin kapağını açın ve ıspanağı karışıma ekleyerek karıştırın.

  • 9. Adım

    Ocağı kapatın, gnocchi'nin üzerine taze rendelenmiş parmesan ekleyin ve tane tuz, taze öğütülmüş karabiber ve biraz daha parmesan ile bekletmeden servis edin.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

GÜNCEL KALIN

İlham veren yemek fikirleri, faydalı bilgiler ve baştan çıkarıcı KitchenAid teklifleri için haber bültenimize kayıt olun.

KAYDOL

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

KitchenAid Europa Inc. tarafından sunulan Gizlilik bildirimi and the Şartlar ve koşullar hakkındaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN PAZARLAMA AMAÇLI OLARAK KULLANIMINA DAİR KABULÜNÜZ

KitchenAid Europa, Inc., Whirlpool Group dahilindeki diğer şirketler, KitchenAid adına hareket eden servis sağlayıcıları ve dikkatle seçilmiş ortakların Gizlilik Bildiriminde ayrıntılı olarak verilen şekilde pazarlama veya ticaret teklifleri (örn. haber bülteni), promosyon, anket ve yarışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla posta, e-posta, telefon, SMS, MMS, faks veya başka elektronik yöntemlerle benimle iletişime geçmesine onay veriyorum.

Kavrulmuş Tereyağı ve Bal Soslu, Tatlı Patatesli Gnocchi

1. Adım

Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Patatesleri ikiye kesin ve iç kısımları aşağı gelecek şekilde fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Fırına koyun ve çatal girene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. (NOT: Tatlı olmayan patates daha uzun sürede pişer).

2. Adım

Patatesler piştikten ve yeterince soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve atın.

3. Adım

Patatesleri miksere koyun ve düz çırpıcı aparatını takın. Hız 2 ayarında karıştırmaya başlayın, ardından hızı 6 ayarına getirin ve patatesleri 30 saniye boyunca ezin.

4. Adım

Düz çırpıcı aparatını hamur çengeliyle değiştirin. Tuz ile yumurta sarısı ekleyin ve mikseri hız 2 ayarına getirin. Karıştırma sırasında tek seferde tüm unun çeyreğini kullanarak miksere un ekleyin. Eklediğiniz unu iyice karıştırdıktan sonra hemen tekrar un ekleyin ve son kez un ekleyip karıştırdıktan sonra mikseri kapatın. Hamur biraz yapışkan olmalıdır ancak fazla yapışkan olursa karıştırma kasesinden çıkarmadan önce 30 g daha un ekleyin.

5. Adım

Ellerinizi hafifçe unlayın ve hamuru mikserden çıkarın. Hamuru, elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar hafifçe unlanmış bir yüzeyde yavaşça yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Tek seferde bir hamur parçası ile çalışın ve hamuru açarak 1-1,5 cm çapında ince bir silindir haline getirin. Silindiri uzunlamasına keserek 1-1,5 cm'lik parçalar oluşturun, ardından her bir parçayı çatal dişlerinin (veya gnocchi tahtasının) üzerinde açarak hamura çatal izi verin.

6. Adım

Büyük bir tencerede su kaynatın ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Su kaynadıktan sonra gnocchi'yi partiler halinde 4-5 dakika veya gnocchi suyun yüzeyine çıkana kadar kaynatın. Delikli bir kaşıkla gnocchi'yi temiz, kenarlıklı bir fırın tepsisine alın. Tamamen soğumasını bekleyin.

7. Adım

Tereyağını büyük bir sos tenceresinde orta-yüksek ateşte eritin. Eridikten sonra ısıyı orta dereceye getirin ve tereyağını 3 dakika kadar pişirin. Tereyağı parçaları kahverengi bir renk alıp tosta benzer bir aromaya sahip olacaktır (Tencereyi ara ara sallayın). Ocağı orta-yüksek ateşe getirin, doğranmış sarımsak, çam fıstığı ile adaçayı ekleyin ve tereyağıyla eşit bir şekilde karışana kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak 1-2 dakika kızartın.

8. Adım

Gnocchi'yi sos tenceresine ekleyin. Gnocchi'ler eşit bir şekilde tereyağıyla kaplanana kadar tencerenin kapağını kapatmadan 1 dakika boyunca yavaşça karıştırarak pişirin. Balı ekleyin, tekrar karıştırın ve bir dakika daha pişirin. Son olarak körpe ıspanak ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve ıspanağı yaklaşık bir dakika pişirin. Tencerenin kapağını açın ve ıspanağı karışıma ekleyerek karıştırın.

9. Adım

Ocağı kapatın, gnocchi'nin üzerine taze rendelenmiş parmesan ekleyin ve tane tuz, taze öğütülmüş karabiber ve biraz daha parmesan ile bekletmeden servis edin.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.