Malzemeler
1. Adım
Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Patatesleri ikiye kesin ve iç kısımları aşağı gelecek şekilde fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Fırına koyun ve çatal girene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. (NOT: Tatlı olmayan patates daha uzun sürede pişer).
2. Adım
Patatesler piştikten ve yeterince soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve atın.
3. Adım
Patatesleri miksere koyun ve düz çırpıcı aparatını takın. Hız 2 ayarında karıştırmaya başlayın, ardından hızı 6 ayarına getirin ve patatesleri 30 saniye boyunca ezin.
4. Adım
Düz çırpıcı aparatını hamur çengeliyle değiştirin. Tuz ile yumurta sarısı ekleyin ve mikseri hız 2 ayarına getirin. Karıştırma sırasında tek seferde tüm unun çeyreğini kullanarak miksere un ekleyin. Eklediğiniz unu iyice karıştırdıktan sonra hemen tekrar un ekleyin ve son kez un ekleyip karıştırdıktan sonra mikseri kapatın. Hamur biraz yapışkan olmalıdır ancak fazla yapışkan olursa karıştırma kasesinden çıkarmadan önce 30 g daha un ekleyin.
5. Adım
Ellerinizi hafifçe unlayın ve hamuru mikserden çıkarın. Hamuru, elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar hafifçe unlanmış bir yüzeyde yavaşça yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Tek seferde bir hamur parçası ile çalışın ve hamuru açarak 1-1,5 cm çapında ince bir silindir haline getirin. Silindiri uzunlamasına keserek 1-1,5 cm'lik parçalar oluşturun, ardından her bir parçayı çatal dişlerinin (veya gnocchi tahtasının) üzerinde açarak hamura çatal izi verin.
6. Adım
Büyük bir tencerede su kaynatın ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Su kaynadıktan sonra gnocchi'yi partiler halinde 4-5 dakika veya gnocchi suyun yüzeyine çıkana kadar kaynatın. Delikli bir kaşıkla gnocchi'yi temiz, kenarlıklı bir fırın tepsisine alın. Tamamen soğumasını bekleyin.
7. Adım
Tereyağını büyük bir sos tenceresinde orta-yüksek ateşte eritin. Eridikten sonra ısıyı orta dereceye getirin ve tereyağını 3 dakika kadar pişirin. Tereyağı parçaları kahverengi bir renk alıp tosta benzer bir aromaya sahip olacaktır (Tencereyi ara ara sallayın). Ocağı orta-yüksek ateşe getirin, doğranmış sarımsak, çam fıstığı ile adaçayı ekleyin ve tereyağıyla eşit bir şekilde karışana kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak 1-2 dakika kızartın.
8. Adım
Gnocchi'yi sos tenceresine ekleyin. Gnocchi'ler eşit bir şekilde tereyağıyla kaplanana kadar tencerenin kapağını kapatmadan 1 dakika boyunca yavaşça karıştırarak pişirin. Balı ekleyin, tekrar karıştırın ve bir dakika daha pişirin. Son olarak körpe ıspanak ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve ıspanağı yaklaşık bir dakika pişirin. Tencerenin kapağını açın ve ıspanağı karışıma ekleyerek karıştırın.
9. Adım
Ocağı kapatın, gnocchi'nin üzerine taze rendelenmiş parmesan ekleyin ve tane tuz, taze öğütülmüş karabiber ve biraz daha parmesan ile bekletmeden servis edin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Patatesleri ikiye kesin ve iç kısımları aşağı gelecek şekilde fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Fırına koyun ve çatal girene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. (NOT: Tatlı olmayan patates daha uzun sürede pişer).
2. Adım
Patatesler piştikten ve yeterince soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve atın.
3. Adım
Patatesleri miksere koyun ve düz çırpıcı aparatını takın. Hız 2 ayarında karıştırmaya başlayın, ardından hızı 6 ayarına getirin ve patatesleri 30 saniye boyunca ezin.
4. Adım
Düz çırpıcı aparatını hamur çengeliyle değiştirin. Tuz ile yumurta sarısı ekleyin ve mikseri hız 2 ayarına getirin. Karıştırma sırasında tek seferde tüm unun çeyreğini kullanarak miksere un ekleyin. Eklediğiniz unu iyice karıştırdıktan sonra hemen tekrar un ekleyin ve son kez un ekleyip karıştırdıktan sonra mikseri kapatın. Hamur biraz yapışkan olmalıdır ancak fazla yapışkan olursa karıştırma kasesinden çıkarmadan önce 30 g daha un ekleyin.
5. Adım
Ellerinizi hafifçe unlayın ve hamuru mikserden çıkarın. Hamuru, elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar hafifçe unlanmış bir yüzeyde yavaşça yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Tek seferde bir hamur parçası ile çalışın ve hamuru açarak 1-1,5 cm çapında ince bir silindir haline getirin. Silindiri uzunlamasına keserek 1-1,5 cm'lik parçalar oluşturun, ardından her bir parçayı çatal dişlerinin (veya gnocchi tahtasının) üzerinde açarak hamura çatal izi verin.
6. Adım
Büyük bir tencerede su kaynatın ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Su kaynadıktan sonra gnocchi'yi partiler halinde 4-5 dakika veya gnocchi suyun yüzeyine çıkana kadar kaynatın. Delikli bir kaşıkla gnocchi'yi temiz, kenarlıklı bir fırın tepsisine alın. Tamamen soğumasını bekleyin.
7. Adım
Tereyağını büyük bir sos tenceresinde orta-yüksek ateşte eritin. Eridikten sonra ısıyı orta dereceye getirin ve tereyağını 3 dakika kadar pişirin. Tereyağı parçaları kahverengi bir renk alıp tosta benzer bir aromaya sahip olacaktır (Tencereyi ara ara sallayın). Ocağı orta-yüksek ateşe getirin, doğranmış sarımsak, çam fıstığı ile adaçayı ekleyin ve tereyağıyla eşit bir şekilde karışana kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak 1-2 dakika kızartın.
8. Adım
Gnocchi'yi sos tenceresine ekleyin. Gnocchi'ler eşit bir şekilde tereyağıyla kaplanana kadar tencerenin kapağını kapatmadan 1 dakika boyunca yavaşça karıştırarak pişirin. Balı ekleyin, tekrar karıştırın ve bir dakika daha pişirin. Son olarak körpe ıspanak ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve ıspanağı yaklaşık bir dakika pişirin. Tencerenin kapağını açın ve ıspanağı karışıma ekleyerek karıştırın.
9. Adım
Ocağı kapatın, gnocchi'nin üzerine taze rendelenmiş parmesan ekleyin ve tane tuz, taze öğütülmüş karabiber ve biraz daha parmesan ile bekletmeden servis edin.