1. Adım
Meyve/Sebze Sıkacağı Aparatını stand miksere takın. Maydanozu besleme borusundan sokun ve suyunu çıkarın. Kenara ayırın.
2. Adım
Yumurtaları, maydanoz suyunu, unu ve 1/3 tatlı kaşığı tuzu mikserin kasesine koyun. Kaseyi ve hamur kancasını stand miksere takın ve hızı 2'ye getirin. 2-3 dakika yoğurun. Hamur çok kuru ise, bir defada bir kaşık olacak şekilde birkaç kaşık su ekleyin.
3. Adım
Hamuru kaseden alın ve dört parçaya kesin. Parçalardan birini alın ve elinizle dikdörtgen şekilde düzleştirin. Kurumalarını önlemek için diğer parçaları streç filmle kapatın.
4. Adım
Makarna silindirini stand mikserinize takın ve kalınlığı 1'e ayarlayın. Stand mikserin hızını 2'ye getirin ve makarna hamurunu makarna silindirinden geçirin. Hamuru ikiye katlayın ve tekrar geçirin. Hamurun güzelce erimesi için bunu birkaç kez yapın.
5. Adım
Hamurun her iki tarafından tekrar biraz un ekleyerek, kalınlık ayarını 3'e getirin ve hamuru makarna silindirinden geçirin, sonra kalınlık 4'e getirin.
6. Adım
Bir elinizle makarna yaprağını fettuccine kesiciden geçirirken, diğer elinizle kesiciden çıkan makarnayı tutun.
7. Adım
Fettuccineyi kullanmadan önce, kuruması için birkaç dakika boyunca ekstra un yayılmış bir bezin üzerine serin ya da bunun yerine KitchenAid Makarna kurutma rafını kullanın.
8. Adım
Makarna kururken, büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın.
9. Adım
Brokoliyi dilimleyin, suya ekleyin ve 3 dakika pişirin.
10. Adım
Suya makarnayı da ekleyin ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin.
11. Adım
İyice süzün, daha büyük bir kaseye aktarın, yeşil zeytinleri, mercanköşkü, zetinyağını ve rendelenmiş peyniri ekleyin. İyice karıştırın ve üzerine kavrulmuş kabak çekirdeği serpip hemen servis yapın.
İPUCU
Fazla yeşil mi buldunuz? Kaynama suyuna brokoli ile birlikte çeri domatesler ekleyin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Meyve/Sebze Sıkacağı Aparatını stand miksere takın. Maydanozu besleme borusundan sokun ve suyunu çıkarın. Kenara ayırın.
2. Adım
Yumurtaları, maydanoz suyunu, unu ve 1/3 tatlı kaşığı tuzu mikserin kasesine koyun. Kaseyi ve hamur kancasını stand miksere takın ve hızı 2'ye getirin. 2-3 dakika yoğurun. Hamur çok kuru ise, bir defada bir kaşık olacak şekilde birkaç kaşık su ekleyin.
3. Adım
Hamuru kaseden alın ve dört parçaya kesin. Parçalardan birini alın ve elinizle dikdörtgen şekilde düzleştirin. Kurumalarını önlemek için diğer parçaları streç filmle kapatın.
4. Adım
Makarna silindirini stand mikserinize takın ve kalınlığı 1'e ayarlayın. Stand mikserin hızını 2'ye getirin ve makarna hamurunu makarna silindirinden geçirin. Hamuru ikiye katlayın ve tekrar geçirin. Hamurun güzelce erimesi için bunu birkaç kez yapın.
5. Adım
Hamurun her iki tarafından tekrar biraz un ekleyerek, kalınlık ayarını 3'e getirin ve hamuru makarna silindirinden geçirin, sonra kalınlık 4'e getirin.
6. Adım
Bir elinizle makarna yaprağını fettuccine kesiciden geçirirken, diğer elinizle kesiciden çıkan makarnayı tutun.
7. Adım
Fettuccineyi kullanmadan önce, kuruması için birkaç dakika boyunca ekstra un yayılmış bir bezin üzerine serin ya da bunun yerine KitchenAid Makarna kurutma rafını kullanın.
8. Adım
Makarna kururken, büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın.
9. Adım
Brokoliyi dilimleyin, suya ekleyin ve 3 dakika pişirin.
10. Adım
Suya makarnayı da ekleyin ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin.
11. Adım
İyice süzün, daha büyük bir kaseye aktarın, yeşil zeytinleri, mercanköşkü, zetinyağını ve rendelenmiş peyniri ekleyin. İyice karıştırın ve üzerine kavrulmuş kabak çekirdeği serpip hemen servis yapın.
İPUCU
Fazla yeşil mi buldunuz? Kaynama suyuna brokoli ile birlikte çeri domatesler ekleyin.