Önceki sayfa

İsveç Limpa Ekmeği

Pişirmeye başla

Detaylar

12

Malzemeler

8

Adımlar

Malzemeler

  • 300 gbeyaz ekmek unu
  • 120 gçavdar unu
  • 7 gtuz
  • 10 ginstant maya
  • 1 yemek kaşığıanason, çekilmiş
  • 230 mlkesilmiş süt
  • 5 gkarbonat
  • (1 portakaldan)portakal kabuğu
  • 75 mlsu
  • 200 mlşeker pekmezi
  • 1 yemek kaşığıaçık renkli kahverengi şeker
  • 30 gtereyağı
Hemen yap
  • 1. Adım

    Küçük bir pişirme tenceresine su koyun. Şeker pekmezi, kahverengi şeker, tereyağı ve bir portakalın rendesini ekleyin. Kaynatın ve 10 dakika çektirin. 10 dakika soğumaya bırakın.

  • 1. Adım

    Kesilmiş süt ve karbonatı karıştırın. Şeker pekmezini ekleyin ve karıştırın.

  • 2. Adım

    Ekmek Kasesini içine sıcak su doldurarak ısıtın, suyu boşaltın ve hafifçe vurarak kasedeki kalan suyu dökün. Ekmek Kasesini KitchenAid stand miksere takın. Hamur Kancasını takın ve başlığı kilitleyin.

  • 3. Adım

    Unları, tuzu, mayayı ve çekilmiş anasonu Ekmek Kasesine koyun. Islak malzemeleri ekleyin ve hız kolunu 2 ayarına getirin. Hamur bir araya geldiğinde hız 2 ayarında 4 dakika daha yoğurun.

  • 4. Adım

    Hamuru kancadan ayırın ve Ekmek Kasesini çıkarın. Hamurun üst kısmına biraz un serpin. Elinizi kullanarak hamuru çevirin ve unla kaplayın. Ardından kasenin kapağını kapatın. Hamurun kabarması için 60 dakika bekleyin.

  • 5. Adım

    Kasenin kapağını açın ve hamuru kaseden çıkarıp un serpilmiş bir yüzeye yerleştirin. Hamuru bir ucundan tutup esnetin, ardından zarf katlıyormuş gibi hamuru ortasına doğru katlayarak top haline getirin. Yuvarlak bir ekmek hamuru oluşturana kadar devam edin. İki elinizi hamurun iki tarafına yerleştirin ve sağ elinizle sağ kenarları hafifçe kıvırırken sol elinizle hamuru yüzey üzerinde döndürün. Bu işlem hamuru yuvarlak bir şekle sokar.

  • 6. Adım

    Ekmek Kasesinin kapağını pişirme kağıdıyla hizalayın. Hamuru kapağa yerleştirin ve üzerini Ekmek Kasesiyle kapatın. Hamurun kabarması için 30 dakika daha bekleyin.

  • 7. Adım

    Hamur ikinci kez kabarırken fırını önden 230°C'ye ısıtın. Ekmek Kasesini açın ve ekmeğin üzerini çizin. Ekmek Kasesini kapatın ve fırına yerleştirin. 30 dakika pişirin. Fırın eldiveni kullanarak Ekmek Kasesini dikkatlice çıkarın ve ekmeği 5 dakika daha veya hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutma rafına alın ve dilimlemeden önce soğumasını bekleyin.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

İsveç Limpa Ekmeği

1. Adım

Küçük bir pişirme tenceresine su koyun. Şeker pekmezi, kahverengi şeker, tereyağı ve bir portakalın rendesini ekleyin. Kaynatın ve 10 dakika çektirin. 10 dakika soğumaya bırakın.

1. Adım

Kesilmiş süt ve karbonatı karıştırın. Şeker pekmezini ekleyin ve karıştırın.

2. Adım

Ekmek Kasesini içine sıcak su doldurarak ısıtın, suyu boşaltın ve hafifçe vurarak kasedeki kalan suyu dökün. Ekmek Kasesini KitchenAid stand miksere takın. Hamur Kancasını takın ve başlığı kilitleyin.

3. Adım

Unları, tuzu, mayayı ve çekilmiş anasonu Ekmek Kasesine koyun. Islak malzemeleri ekleyin ve hız kolunu 2 ayarına getirin. Hamur bir araya geldiğinde hız 2 ayarında 4 dakika daha yoğurun.

4. Adım

Hamuru kancadan ayırın ve Ekmek Kasesini çıkarın. Hamurun üst kısmına biraz un serpin. Elinizi kullanarak hamuru çevirin ve unla kaplayın. Ardından kasenin kapağını kapatın. Hamurun kabarması için 60 dakika bekleyin.

5. Adım

Kasenin kapağını açın ve hamuru kaseden çıkarıp un serpilmiş bir yüzeye yerleştirin. Hamuru bir ucundan tutup esnetin, ardından zarf katlıyormuş gibi hamuru ortasına doğru katlayarak top haline getirin. Yuvarlak bir ekmek hamuru oluşturana kadar devam edin. İki elinizi hamurun iki tarafına yerleştirin ve sağ elinizle sağ kenarları hafifçe kıvırırken sol elinizle hamuru yüzey üzerinde döndürün. Bu işlem hamuru yuvarlak bir şekle sokar.

6. Adım

Ekmek Kasesinin kapağını pişirme kağıdıyla hizalayın. Hamuru kapağa yerleştirin ve üzerini Ekmek Kasesiyle kapatın. Hamurun kabarması için 30 dakika daha bekleyin.

7. Adım

Hamur ikinci kez kabarırken fırını önden 230°C'ye ısıtın. Ekmek Kasesini açın ve ekmeğin üzerini çizin. Ekmek Kasesini kapatın ve fırına yerleştirin. 30 dakika pişirin. Fırın eldiveni kullanarak Ekmek Kasesini dikkatlice çıkarın ve ekmeği 5 dakika daha veya hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutma rafına alın ve dilimlemeden önce soğumasını bekleyin.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.