Malzemeler
1. Adım
Küçük bir pişirme tenceresine su koyun. Şeker pekmezi, kahverengi şeker, tereyağı ve bir portakalın rendesini ekleyin. Kaynatın ve 10 dakika çektirin. 10 dakika soğumaya bırakın.
1. Adım
Kesilmiş süt ve karbonatı karıştırın. Şeker pekmezini ekleyin ve karıştırın.
2. Adım
Ekmek Kasesini içine sıcak su doldurarak ısıtın, suyu boşaltın ve hafifçe vurarak kasedeki kalan suyu dökün. Ekmek Kasesini KitchenAid stand miksere takın. Hamur Kancasını takın ve başlığı kilitleyin.
3. Adım
Unları, tuzu, mayayı ve çekilmiş anasonu Ekmek Kasesine koyun. Islak malzemeleri ekleyin ve hız kolunu 2 ayarına getirin. Hamur bir araya geldiğinde hız 2 ayarında 4 dakika daha yoğurun.
4. Adım
Hamuru kancadan ayırın ve Ekmek Kasesini çıkarın. Hamurun üst kısmına biraz un serpin. Elinizi kullanarak hamuru çevirin ve unla kaplayın. Ardından kasenin kapağını kapatın. Hamurun kabarması için 60 dakika bekleyin.
5. Adım
Kasenin kapağını açın ve hamuru kaseden çıkarıp un serpilmiş bir yüzeye yerleştirin. Hamuru bir ucundan tutup esnetin, ardından zarf katlıyormuş gibi hamuru ortasına doğru katlayarak top haline getirin. Yuvarlak bir ekmek hamuru oluşturana kadar devam edin. İki elinizi hamurun iki tarafına yerleştirin ve sağ elinizle sağ kenarları hafifçe kıvırırken sol elinizle hamuru yüzey üzerinde döndürün. Bu işlem hamuru yuvarlak bir şekle sokar.
6. Adım
Ekmek Kasesinin kapağını pişirme kağıdıyla hizalayın. Hamuru kapağa yerleştirin ve üzerini Ekmek Kasesiyle kapatın. Hamurun kabarması için 30 dakika daha bekleyin.
7. Adım
Hamur ikinci kez kabarırken fırını önden 230°C'ye ısıtın. Ekmek Kasesini açın ve ekmeğin üzerini çizin. Ekmek Kasesini kapatın ve fırına yerleştirin. 30 dakika pişirin. Fırın eldiveni kullanarak Ekmek Kasesini dikkatlice çıkarın ve ekmeği 5 dakika daha veya hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutma rafına alın ve dilimlemeden önce soğumasını bekleyin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Küçük bir pişirme tenceresine su koyun. Şeker pekmezi, kahverengi şeker, tereyağı ve bir portakalın rendesini ekleyin. Kaynatın ve 10 dakika çektirin. 10 dakika soğumaya bırakın.
1. Adım
Kesilmiş süt ve karbonatı karıştırın. Şeker pekmezini ekleyin ve karıştırın.
2. Adım
Ekmek Kasesini içine sıcak su doldurarak ısıtın, suyu boşaltın ve hafifçe vurarak kasedeki kalan suyu dökün. Ekmek Kasesini KitchenAid stand miksere takın. Hamur Kancasını takın ve başlığı kilitleyin.
3. Adım
Unları, tuzu, mayayı ve çekilmiş anasonu Ekmek Kasesine koyun. Islak malzemeleri ekleyin ve hız kolunu 2 ayarına getirin. Hamur bir araya geldiğinde hız 2 ayarında 4 dakika daha yoğurun.
4. Adım
Hamuru kancadan ayırın ve Ekmek Kasesini çıkarın. Hamurun üst kısmına biraz un serpin. Elinizi kullanarak hamuru çevirin ve unla kaplayın. Ardından kasenin kapağını kapatın. Hamurun kabarması için 60 dakika bekleyin.
5. Adım
Kasenin kapağını açın ve hamuru kaseden çıkarıp un serpilmiş bir yüzeye yerleştirin. Hamuru bir ucundan tutup esnetin, ardından zarf katlıyormuş gibi hamuru ortasına doğru katlayarak top haline getirin. Yuvarlak bir ekmek hamuru oluşturana kadar devam edin. İki elinizi hamurun iki tarafına yerleştirin ve sağ elinizle sağ kenarları hafifçe kıvırırken sol elinizle hamuru yüzey üzerinde döndürün. Bu işlem hamuru yuvarlak bir şekle sokar.
6. Adım
Ekmek Kasesinin kapağını pişirme kağıdıyla hizalayın. Hamuru kapağa yerleştirin ve üzerini Ekmek Kasesiyle kapatın. Hamurun kabarması için 30 dakika daha bekleyin.
7. Adım
Hamur ikinci kez kabarırken fırını önden 230°C'ye ısıtın. Ekmek Kasesini açın ve ekmeğin üzerini çizin. Ekmek Kasesini kapatın ve fırına yerleştirin. 30 dakika pişirin. Fırın eldiveni kullanarak Ekmek Kasesini dikkatlice çıkarın ve ekmeği 5 dakika daha veya hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutma rafına alın ve dilimlemeden önce soğumasını bekleyin.