1. Adım
Bir tavaya bir yemek kaşığı su koyun ve ıspanağı ekleyin. Yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
2. Adım
Yumurtaları ve ıspanağı bir blendere koyun. 4 ayarında 45 saniye karıştırın.
3. Adım
Hamur çengelini stand miksere takın. Unu ve tuzu kaseye ekleyin. Hız Kontrol Kolunu 4 konumuna getirin, yavaşça yumurta karışımını eklemeye başlayın ve hamur top haline gelene kadar karıştırın. Hamuru 4 dakika kadar yoğurun.
4. Adım
Hamuru streç filmle kaplayıp 1 saat boyunca buzdolabında bekletin.
5. Adım
Makarna Silindirini stand miksere takın. Kalınlığı 1 olarak ayarlayın. Hız Kontrol Kolunu 2 konumuna getirin ve hamuru daha esnek hale getirmek için birkaç kez silindirden geçirin. Hamuru silindirden geçirmeden önce her seferinde katlayın. Ayar düğmesini 2 numaralı kalınlık ayarına getirin. Hamuru daha da düzleştirmek için silindirlerden geçirin. Ayarı 3 konumuna getirin ve hamuru tekrar silindirlerden geçirin. Hamuru silindirlerden geçirmeden önce unladığınızdan emin olun.
6. Adım
Fettuccine Kesme Aparatını stand miksere takın. Hız Kontrol Kolunu 2 konumuna getirin ve makarnayı aparattan geçirmeye başlayın. Makarnayı hemen kullanacaksanız silindirden çıktıkça elinize dolayıp küme küme toplayın; hemen kullanmayacaksanız makarna askısına asarak kuruması için bırakın.
7. Adım
Taze makarna şeritlerini büyük bir tencerede tuzlu kaynar suda pişirin. Süzün.
İpucu
Zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı, parmesan ve taze fesleğenle servis edin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Bir tavaya bir yemek kaşığı su koyun ve ıspanağı ekleyin. Yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
2. Adım
Yumurtaları ve ıspanağı bir blendere koyun. 4 ayarında 45 saniye karıştırın.
3. Adım
Hamur çengelini stand miksere takın. Unu ve tuzu kaseye ekleyin. Hız Kontrol Kolunu 4 konumuna getirin, yavaşça yumurta karışımını eklemeye başlayın ve hamur top haline gelene kadar karıştırın. Hamuru 4 dakika kadar yoğurun.
4. Adım
Hamuru streç filmle kaplayıp 1 saat boyunca buzdolabında bekletin.
5. Adım
Makarna Silindirini stand miksere takın. Kalınlığı 1 olarak ayarlayın. Hız Kontrol Kolunu 2 konumuna getirin ve hamuru daha esnek hale getirmek için birkaç kez silindirden geçirin. Hamuru silindirden geçirmeden önce her seferinde katlayın. Ayar düğmesini 2 numaralı kalınlık ayarına getirin. Hamuru daha da düzleştirmek için silindirlerden geçirin. Ayarı 3 konumuna getirin ve hamuru tekrar silindirlerden geçirin. Hamuru silindirlerden geçirmeden önce unladığınızdan emin olun.
6. Adım
Fettuccine Kesme Aparatını stand miksere takın. Hız Kontrol Kolunu 2 konumuna getirin ve makarnayı aparattan geçirmeye başlayın. Makarnayı hemen kullanacaksanız silindirden çıktıkça elinize dolayıp küme küme toplayın; hemen kullanmayacaksanız makarna askısına asarak kuruması için bırakın.
7. Adım
Taze makarna şeritlerini büyük bir tencerede tuzlu kaynar suda pişirin. Süzün.
İpucu
Zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı, parmesan ve taze fesleğenle servis edin.