Malzemeler
Adım 1
Suyu ve yağı KitchenAid® Power Plus® Blender kabına dökün, daha sonra un ve kişniş hariç kuru malzemeleri ekleyin.
Adım 2
İçinde topak olmayan bir karışım oluşuncaya kadar yaklaşık 5 saniye değişken 3 hızında işlemden geçirin.
Adım 3
(Aşırı işlem yapmayın.)
Adım 4
Kişniş yapraklarını ekleyin, yapraklar irice kıyılana kadar yaklaşık 3 saniye değişken 3 hızında işlemden geçirin, tamamen karışmasını beklemeyin.
Adım 5
Karışımı bir sürahiye aktarın, biraz koyulaşması için 10-15 dakika bekletin.
Adım 6
Kağıt havlu kullanarak 20 cm (8 inç) yapışmaz krep tavasına veya teflon tavaya yaklaşık 1/2 tatlı kaşığı yağ sürün.
Adım 7
Ocağınıza bağlı olarak tavayı düşük veya orta derede ateşte ısıtın.
Adım 8
Tavayı ateşten alın ve hamurdan 1⁄3 cup (75ml) gibi az bir miktarı döküp tavayı hızlıca çevirerek karışımın tavanın dibini eşit şekilde kaplamasını sağlayın.
Adım 9
(Çok ince ve kıtır kıtır olmaması için kenarlarda iki kez çevirebilirsiniz.) Tavayı tekrar ateşe koyun, krepin üzerinde baloncuklar oluşana ve kenarları tavadan kolayca çıkana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
Adım 10
Krepi spatula yardımıyla hafifçe çevirin, hafifçe kahverengileşinceye kadar yaklaşık 1 dakika daha pişirin.
Adım 11
Krepi tabağa aktarın.
Adım 12
Her krepten sonra tavayı kağıt havlu ile hafifçe yağlayarak kalan karışımla bu işlemi tekrarlayın,
Adım 13
Yumuşayıp katlanabilmesi için biten krepleri üst üste koyun.
Adım 14
Chutney veya dip soslar ile ya da içine sebze sararak servis edin.
*Not
Besan (gram) yerine nohut (garbanzo) unu kullanacaksanız 1 1/3 cup su ekleyin.
Hazırlama Notları
Bu tarifi acı sarı köri tozu ile denedim. Ben krepleri köri, chutney, dip soslar vb. ile servis edebilmek için köri tozu ve kırmızıbiberi daha az miktarlarda kullandım. Bu baharatlı yiyecekleri tek başına servis etmek isterseniz 1/2 tatlı kaşığı köri tozu ve 1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber kullanabilirsiniz.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
Adım 1
Suyu ve yağı KitchenAid® Power Plus® Blender kabına dökün, daha sonra un ve kişniş hariç kuru malzemeleri ekleyin.
Adım 2
İçinde topak olmayan bir karışım oluşuncaya kadar yaklaşık 5 saniye değişken 3 hızında işlemden geçirin.
Adım 3
(Aşırı işlem yapmayın.)
Adım 4
Kişniş yapraklarını ekleyin, yapraklar irice kıyılana kadar yaklaşık 3 saniye değişken 3 hızında işlemden geçirin, tamamen karışmasını beklemeyin.
Adım 5
Karışımı bir sürahiye aktarın, biraz koyulaşması için 10-15 dakika bekletin.
Adım 6
Kağıt havlu kullanarak 20 cm (8 inç) yapışmaz krep tavasına veya teflon tavaya yaklaşık 1/2 tatlı kaşığı yağ sürün.
Adım 7
Ocağınıza bağlı olarak tavayı düşük veya orta derede ateşte ısıtın.
Adım 8
Tavayı ateşten alın ve hamurdan 1⁄3 cup (75ml) gibi az bir miktarı döküp tavayı hızlıca çevirerek karışımın tavanın dibini eşit şekilde kaplamasını sağlayın.
Adım 9
(Çok ince ve kıtır kıtır olmaması için kenarlarda iki kez çevirebilirsiniz.) Tavayı tekrar ateşe koyun, krepin üzerinde baloncuklar oluşana ve kenarları tavadan kolayca çıkana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
Adım 10
Krepi spatula yardımıyla hafifçe çevirin, hafifçe kahverengileşinceye kadar yaklaşık 1 dakika daha pişirin.
Adım 11
Krepi tabağa aktarın.
Adım 12
Her krepten sonra tavayı kağıt havlu ile hafifçe yağlayarak kalan karışımla bu işlemi tekrarlayın,
Adım 13
Yumuşayıp katlanabilmesi için biten krepleri üst üste koyun.
Adım 14
Chutney veya dip soslar ile ya da içine sebze sararak servis edin.
*Not
Besan (gram) yerine nohut (garbanzo) unu kullanacaksanız 1 1/3 cup su ekleyin.
Hazırlama Notları
Bu tarifi acı sarı köri tozu ile denedim. Ben krepleri köri, chutney, dip soslar vb. ile servis edebilmek için köri tozu ve kırmızıbiberi daha az miktarlarda kullandım. Bu baharatlı yiyecekleri tek başına servis etmek isterseniz 1/2 tatlı kaşığı köri tozu ve 1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber kullanabilirsiniz.