Önceki sayfa
Kilerden

Graten Dauphinois

Ana yemek

En iyi rahatlatıcı tariflerden biri olan bu patatesli graten tarifi, bir Fransız klasiğidir.

Pişirmeye başla

Detaylar

11

Malzemeler

6

Adımlar

Süre

25'

Hazırlama

75'

Pişirme

100'

Toplam

Malzemeler

Kaç kişilik?

  • 10 gtereyağı
  • 1/2 yemek kaşığıun
  • 125 mlsüt
  • 75 mlkrema
  • 1sarımsak
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/3 çay kaşığıkarabiber
  • 2 daltaze kekik
  • 1/3 çay kaşığımuskat
  • 1/2 kgpatates
  • 35 ggravyer peyniri
  • 20 gtereyağı
  • 1 yemek kaşığıun
  • 250 mlsüt
  • 150 mlkrema
  • 2sarımsak
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 2/3 çay kaşığıkarabiber
  • 4 daltaze kekik
  • 2/3 çay kaşığımuskat
  • 1 kgpatates
  • 70 ggravyer peyniri
  • 30 gtereyağı
  • 1,5 yemek kaşığıun
  • 375 mlsüt
  • 225 mlkrema
  • 3sarımsak
  • 1,5 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 6 daltaze kekik
  • 1 çay kaşığımuskat
  • 1,5 kgpatates
  • 105 ggravyer peyniri
Hemen yap
  • 1. Adım

    Tereyağını orta sıcaklıktaki bir tavada eritin. Unu ekleyin ve 2 dakika boyunca çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.

  • 2. Adım

    Çırpmaya devam ederek sütü ve kremayı kademeli olarak eleyin. Kaynadığında altını iyice kısın. Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Tavaya sarımsağı, tuzu, karabiberi, kekiği ve muskatı ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.

  • 3. Adım

    Patatesleri soyun. Çift taraflı dilimleme/doğrama diskinin dilimleme tarafını mutfak robotuna takın. Patatesleri hız 1 ayarında geçirin.

  • 4. Adım

    Diski çevirip doğrama tarafına getirin ve peyniri hız 2 ayarında rendeleyin.

  • 5. Adım

    Fırına dayanıklı bir kaba tereyağı sürün. Krema karışımından bir katman oluşturun. Patateslerin 1/3'ünü ekleyin. Üzerine sos dökün ve peynirin 1/3'ünü serpin. 2 katman daha oluşturarak adımları tekrarlayın. Son katmana peynir serpmeyin ve kalan peyniri kenara ayırın.

  • 6. Adım

    Alüminyum folyoyla kaplayın ve fırında 1 saat pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarın. Kalan peyniri serpin ve üst kısmı kızarana kadar 200°C'ye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

GÜNCEL KALIN

İlham veren yemek fikirleri, faydalı bilgiler ve baştan çıkarıcı KitchenAid teklifleri için haber bültenimize kayıt olun.

KAYDOL

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

KitchenAid Europa Inc. tarafından sunulan Gizlilik bildirimi and the Şartlar ve koşullar hakkındaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN PAZARLAMA AMAÇLI OLARAK KULLANIMINA DAİR KABULÜNÜZ

KitchenAid Europa, Inc., Whirlpool Group dahilindeki diğer şirketler, KitchenAid adına hareket eden servis sağlayıcıları ve dikkatle seçilmiş ortakların Gizlilik Bildiriminde ayrıntılı olarak verilen şekilde pazarlama veya ticaret teklifleri (örn. haber bülteni), promosyon, anket ve yarışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla posta, e-posta, telefon, SMS, MMS, faks veya başka elektronik yöntemlerle benimle iletişime geçmesine onay veriyorum.

Graten Dauphinois

1. Adım

Tereyağını orta sıcaklıktaki bir tavada eritin. Unu ekleyin ve 2 dakika boyunca çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.

2. Adım

Çırpmaya devam ederek sütü ve kremayı kademeli olarak eleyin. Kaynadığında altını iyice kısın. Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Tavaya sarımsağı, tuzu, karabiberi, kekiği ve muskatı ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.

3. Adım

Patatesleri soyun. Çift taraflı dilimleme/doğrama diskinin dilimleme tarafını mutfak robotuna takın. Patatesleri hız 1 ayarında geçirin.

4. Adım

Diski çevirip doğrama tarafına getirin ve peyniri hız 2 ayarında rendeleyin.

5. Adım

Fırına dayanıklı bir kaba tereyağı sürün. Krema karışımından bir katman oluşturun. Patateslerin 1/3'ünü ekleyin. Üzerine sos dökün ve peynirin 1/3'ünü serpin. 2 katman daha oluşturarak adımları tekrarlayın. Son katmana peynir serpmeyin ve kalan peyniri kenara ayırın.

6. Adım

Alüminyum folyoyla kaplayın ve fırında 1 saat pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarın. Kalan peyniri serpin ve üst kısmı kızarana kadar 200°C'ye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.