1. Adım
Tereyağını orta sıcaklıktaki bir tavada eritin. Unu ekleyin ve 2 dakika boyunca çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.
2. Adım
Çırpmaya devam ederek sütü ve kremayı kademeli olarak eleyin. Kaynadığında altını iyice kısın. Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Tavaya sarımsağı, tuzu, karabiberi, kekiği ve muskatı ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
3. Adım
Patatesleri soyun. Çift taraflı dilimleme/doğrama diskinin dilimleme tarafını mutfak robotuna takın. Patatesleri hız 1 ayarında geçirin.
4. Adım
Diski çevirip doğrama tarafına getirin ve peyniri hız 2 ayarında rendeleyin.
5. Adım
Fırına dayanıklı bir kaba tereyağı sürün. Krema karışımından bir katman oluşturun. Patateslerin 1/3'ünü ekleyin. Üzerine sos dökün ve peynirin 1/3'ünü serpin. 2 katman daha oluşturarak adımları tekrarlayın. Son katmana peynir serpmeyin ve kalan peyniri kenara ayırın.
6. Adım
Alüminyum folyoyla kaplayın ve fırında 1 saat pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarın. Kalan peyniri serpin ve üst kısmı kızarana kadar 200°C'ye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Tereyağını orta sıcaklıktaki bir tavada eritin. Unu ekleyin ve 2 dakika boyunca çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.
2. Adım
Çırpmaya devam ederek sütü ve kremayı kademeli olarak eleyin. Kaynadığında altını iyice kısın. Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Tavaya sarımsağı, tuzu, karabiberi, kekiği ve muskatı ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
3. Adım
Patatesleri soyun. Çift taraflı dilimleme/doğrama diskinin dilimleme tarafını mutfak robotuna takın. Patatesleri hız 1 ayarında geçirin.
4. Adım
Diski çevirip doğrama tarafına getirin ve peyniri hız 2 ayarında rendeleyin.
5. Adım
Fırına dayanıklı bir kaba tereyağı sürün. Krema karışımından bir katman oluşturun. Patateslerin 1/3'ünü ekleyin. Üzerine sos dökün ve peynirin 1/3'ünü serpin. 2 katman daha oluşturarak adımları tekrarlayın. Son katmana peynir serpmeyin ve kalan peyniri kenara ayırın.
6. Adım
Alüminyum folyoyla kaplayın ve fırında 1 saat pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarın. Kalan peyniri serpin ve üst kısmı kızarana kadar 200°C'ye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin.