Malzemeler
1. Adım
Ilık su, maya ve balı küçük bir kasede karıştırın. 10 dakika bekletin. Pisilyum kabuğu ekleyin, iyice çırpın ve 5 dakika daha dinlendirin.
1. Adım
Ekmek Kasesini içine sıcak su doldurarak ısıtın, suyu boşaltın ve hafifçe vurarak kasedeki kalan suyu dökün. Ekmek Kasesini KitchenAid stand miksere takın. Düz Çırpıcı Aparatını takın ve başlığı kilitleyin. Unları ve tuzu kaseye ekleyin.
2. Adım
Maya karışımını ekleyin ve hamur bir araya gelene kadar karıştırın.
3. Adım
Hamuru kancadan ayırın ve Ekmek Kasesini çıkarın. Hamuru yağlayın ve Ekmek Kasesine yerleştirin. Kasenin kapağını kapatın ve 60 dakika daha hamurun kabarmasını bekleyin.
4. Adım
Kasenin kapağını açın ve hamuru yavaşça kaseden çıkarın. Hamuru yavaşça ortaya çekerek bir top oluşturun.
5. Adım
Ekmek Kasesinin kapağını pişirme kağıdıyla hizalayın. Hamuru kapağa yerleştirin ve üzerini Ekmek Kasesiyle kapatın. Hamurun kabarması için 15 dakika daha bekleyin.
6. Adım
Hamur ikinci kez kabarırken fırını önden 230°C'ye ısıtın. Ekmek Kasesini fırına koyun. 30 dakika pişirin. Fırın eldiveni kullanarak Ekmek Kasesini dikkatlice çıkarın ve ekmeği 10 dakika daha veya hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutma rafına alın ve dilimlemeden önce soğumasını bekleyin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Ilık su, maya ve balı küçük bir kasede karıştırın. 10 dakika bekletin. Pisilyum kabuğu ekleyin, iyice çırpın ve 5 dakika daha dinlendirin.
1. Adım
Ekmek Kasesini içine sıcak su doldurarak ısıtın, suyu boşaltın ve hafifçe vurarak kasedeki kalan suyu dökün. Ekmek Kasesini KitchenAid stand miksere takın. Düz Çırpıcı Aparatını takın ve başlığı kilitleyin. Unları ve tuzu kaseye ekleyin.
2. Adım
Maya karışımını ekleyin ve hamur bir araya gelene kadar karıştırın.
3. Adım
Hamuru kancadan ayırın ve Ekmek Kasesini çıkarın. Hamuru yağlayın ve Ekmek Kasesine yerleştirin. Kasenin kapağını kapatın ve 60 dakika daha hamurun kabarmasını bekleyin.
4. Adım
Kasenin kapağını açın ve hamuru yavaşça kaseden çıkarın. Hamuru yavaşça ortaya çekerek bir top oluşturun.
5. Adım
Ekmek Kasesinin kapağını pişirme kağıdıyla hizalayın. Hamuru kapağa yerleştirin ve üzerini Ekmek Kasesiyle kapatın. Hamurun kabarması için 15 dakika daha bekleyin.
6. Adım
Hamur ikinci kez kabarırken fırını önden 230°C'ye ısıtın. Ekmek Kasesini fırına koyun. 30 dakika pişirin. Fırın eldiveni kullanarak Ekmek Kasesini dikkatlice çıkarın ve ekmeği 10 dakika daha veya hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutma rafına alın ve dilimlemeden önce soğumasını bekleyin.