Malzemeler
Adım 1
1 cup (240ml) hindistan cevizi sütü, akçaağaç şurubu, misket limonu kabuğu, misket limonu suyu, zencefil, vanilya ve tuzu KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine dökün, kapağını iyice kapatın ve pürüzsüz ve krema gibi bir kıvama gelinceye kadar 30-60 saniye karıştırın.
Adım 2
1 1/2 cup (225g) pişmiş pirinç ekleyin, kapağı iyice kapatın ve kabaca krema gibi olana kadar 10 saniye değişken 4 hızında işlemden geçirin.
Adım 3
(Aşırı işlem yapmamaya dikkat edin. Tam pürüzsüz olana kadar karıştırırsanız lapa yapış yapış olur.)
Adım 4
Orta dereceli ateşte bir tencerede hindistan cevizi yağını eritin, pirinç karışımını dökün ve bu karışımı 1 hafifçe kaynatın.
Adım 5
Orta-kısık ateşte kalan 1 1/2 cup (225g) pişmiş pirinci ve kalan 3/4 cup (180ml) hindistan cevizi sütünü karıştırın.
Adım 6
Karışım hala krema gibi bir kıvamda hafif koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.
Adım 7
Karışım bir dakika soğumaya bırakıldığında çabucak koyulaşır, daha uzun süre pişirirseniz lapa çok kuru olur.
Adım 8
Lapayı dört kaseye eşit miktarda paylaştırın ve kaseleri 1 yemek kaşığı kavrulmuş hindistan cevizi rendesi ve 1/4 cup (40g) taze frambuaz ile süsleyin.
Adım 9
Hemen servis edin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
Adım 1
1 cup (240ml) hindistan cevizi sütü, akçaağaç şurubu, misket limonu kabuğu, misket limonu suyu, zencefil, vanilya ve tuzu KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine dökün, kapağını iyice kapatın ve pürüzsüz ve krema gibi bir kıvama gelinceye kadar 30-60 saniye karıştırın.
Adım 2
1 1/2 cup (225g) pişmiş pirinç ekleyin, kapağı iyice kapatın ve kabaca krema gibi olana kadar 10 saniye değişken 4 hızında işlemden geçirin.
Adım 3
(Aşırı işlem yapmamaya dikkat edin. Tam pürüzsüz olana kadar karıştırırsanız lapa yapış yapış olur.)
Adım 4
Orta dereceli ateşte bir tencerede hindistan cevizi yağını eritin, pirinç karışımını dökün ve bu karışımı 1 hafifçe kaynatın.
Adım 5
Orta-kısık ateşte kalan 1 1/2 cup (225g) pişmiş pirinci ve kalan 3/4 cup (180ml) hindistan cevizi sütünü karıştırın.
Adım 6
Karışım hala krema gibi bir kıvamda hafif koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.
Adım 7
Karışım bir dakika soğumaya bırakıldığında çabucak koyulaşır, daha uzun süre pişirirseniz lapa çok kuru olur.
Adım 8
Lapayı dört kaseye eşit miktarda paylaştırın ve kaseleri 1 yemek kaşığı kavrulmuş hindistan cevizi rendesi ve 1/4 cup (40g) taze frambuaz ile süsleyin.
Adım 9
Hemen servis edin.