Önceki sayfa
Sağlıklı

Frambuazlı Misket Limonu ve Hindistan Cevizi Lapası

Tatlı

1 cup (240ml) hindistan cevizi sütü, akçaağaç şurubu, misket limonu kabuğu, misket limonu suyu, zencefil, vanilya ve tuzu KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine dökün, kapağını iyice kapatın ve pürüzsüz ve krema gibi bir kıvama gelinceye kadar 30-60 saniye karıştırın.

Pişirmeye başla

Araçlar

Detaylar

12

Malzemeler

9

Adımlar

Malzemeler

  • 420 mltam yağlı konserve hindistan cevizi sütü (1 (13.5/400ml) teneke)
  • 70 gtatlandırılmamış hindistan cevizi parçaları
  • 60 mlsaf akçaağaç şurubu
  • ¼tatlı kaşığı ince rendelenmiş misket limonu kabuğu
  • 60 mltaze misket limonu suyu
  • 2yemek kaşığı kıyılmış zencefil
  • 2tatlı kaşığı doğal vanilya ekstresi
  • Tutamdeniz tuzu
  • 450 gpişmiş esmer pirinç (yumuşak ama lapa gibi değil)
  • 3yemek kaşığı sızma hindistan cevizi yağı
  • 160 gtaze frambuaz
  • 15 ghindistan cevizi rendesi
Hemen yap
  • Adım 1

    1 cup (240ml) hindistan cevizi sütü, akçaağaç şurubu, misket limonu kabuğu, misket limonu suyu, zencefil, vanilya ve tuzu KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine dökün, kapağını iyice kapatın ve pürüzsüz ve krema gibi bir kıvama gelinceye kadar 30-60 saniye karıştırın.

  • Adım 2

    1 1/2 cup (225g) pişmiş pirinç ekleyin, kapağı iyice kapatın ve kabaca krema gibi olana kadar 10 saniye değişken 4 hızında işlemden geçirin.

  • Adım 3

    (Aşırı işlem yapmamaya dikkat edin. Tam pürüzsüz olana kadar karıştırırsanız lapa yapış yapış olur.)

  • Adım 4

    Orta dereceli ateşte bir tencerede hindistan cevizi yağını eritin, pirinç karışımını dökün ve bu karışımı 1 hafifçe kaynatın.

  • Adım 5

    Orta-kısık ateşte kalan 1 1/2 cup (225g) pişmiş pirinci ve kalan 3/4 cup (180ml) hindistan cevizi sütünü karıştırın.

  • Adım 6

    Karışım hala krema gibi bir kıvamda hafif koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.

  • Adım 7

    Karışım bir dakika soğumaya bırakıldığında çabucak koyulaşır, daha uzun süre pişirirseniz lapa çok kuru olur.

  • Adım 8

    Lapayı dört kaseye eşit miktarda paylaştırın ve kaseleri 1 yemek kaşığı kavrulmuş hindistan cevizi rendesi ve 1/4 cup (40g) taze frambuaz ile süsleyin.

  • Adım 9

    Hemen servis edin.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

GÜNCEL KALIN

İlham veren yemek fikirleri, faydalı bilgiler ve baştan çıkarıcı KitchenAid teklifleri için haber bültenimize kayıt olun.

KAYDOL

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

KitchenAid Europa Inc. tarafından sunulan Gizlilik bildirimi and the Şartlar ve koşullar hakkındaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN PAZARLAMA AMAÇLI OLARAK KULLANIMINA DAİR KABULÜNÜZ

KitchenAid Europa, Inc., Whirlpool Group dahilindeki diğer şirketler, KitchenAid adına hareket eden servis sağlayıcıları ve dikkatle seçilmiş ortakların Gizlilik Bildiriminde ayrıntılı olarak verilen şekilde pazarlama veya ticaret teklifleri (örn. haber bülteni), promosyon, anket ve yarışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla posta, e-posta, telefon, SMS, MMS, faks veya başka elektronik yöntemlerle benimle iletişime geçmesine onay veriyorum.

Frambuazlı Misket Limonu ve Hindistan Cevizi Lapası

Adım 1

1 cup (240ml) hindistan cevizi sütü, akçaağaç şurubu, misket limonu kabuğu, misket limonu suyu, zencefil, vanilya ve tuzu KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine dökün, kapağını iyice kapatın ve pürüzsüz ve krema gibi bir kıvama gelinceye kadar 30-60 saniye karıştırın.

Adım 2

1 1/2 cup (225g) pişmiş pirinç ekleyin, kapağı iyice kapatın ve kabaca krema gibi olana kadar 10 saniye değişken 4 hızında işlemden geçirin.

Adım 3

(Aşırı işlem yapmamaya dikkat edin. Tam pürüzsüz olana kadar karıştırırsanız lapa yapış yapış olur.)

Adım 4

Orta dereceli ateşte bir tencerede hindistan cevizi yağını eritin, pirinç karışımını dökün ve bu karışımı 1 hafifçe kaynatın.

Adım 5

Orta-kısık ateşte kalan 1 1/2 cup (225g) pişmiş pirinci ve kalan 3/4 cup (180ml) hindistan cevizi sütünü karıştırın.

Adım 6

Karışım hala krema gibi bir kıvamda hafif koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.

Adım 7

Karışım bir dakika soğumaya bırakıldığında çabucak koyulaşır, daha uzun süre pişirirseniz lapa çok kuru olur.

Adım 8

Lapayı dört kaseye eşit miktarda paylaştırın ve kaseleri 1 yemek kaşığı kavrulmuş hindistan cevizi rendesi ve 1/4 cup (40g) taze frambuaz ile süsleyin.

Adım 9

Hemen servis edin.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.