Malzemeler
1. Adım
Çırpma aparatını mikserinize takın. Un, küp şeklinde kesilmiş tereyağı ve tuzu mikser kasesine ekleyin. Mikseri otuz saniye hız 1 ayarında çalıştırın ardından hızı 1-2 dakika boyunca (veya küp şeklindeki tereyağı orijinal boyutun yarısı gibi görününceye kadar) 4 ayarına çıkarın. Hızı 2 ayarına düşürün ve mikser çalışmaya devam ederken her 2 saniyede bir yemek kaşığı olmak üzere karışıma yavaşça buzlu su gezdirin. Mikseri kapatın (Hamur oldukça topaklı olacaktır) ve bir elinizle hamuru sıkıp bastırarak kasedeki hamurun tamamını bir araya getirin.
2. Adım
Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve top haline getirin. Ardından avucunuzun alt kısmını kullanarak hamuru kendinize doğru ikiye katlayın ve tekrar bastırın. Bu işlemi 3 veya 4 kez ya da hamur disk halini alana ve tereyağı parçaları belirginliğini koruyana kadar tekrarlayın. Hamurla çok fazla işlem yapmayın. Hamuru disk şekline getirin, streç filmle sarın ve dolguları hazırlarken buzdolabında soğutun.
3. Adım
Bir kızartma tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın. Tava ısındığında tereyağı ve kıyılmış sarımsağı ekleyin, sarımsağı kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika soteleyin, ardından doğranmış kuşkonmazı ve bezelyeyi ekleyin. Malzemeleri yağ ve sarımsak ile eşit bir şekilde kaplanana kadar karıştırın; ardından ara ara karıştırarak 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Tavayı ateşten alın.
4. Adım
Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Tezgahı unlayın, hamur diskini ikiye kesin, yeniden disk şekli verin ve hamurun diğer yarısını büyük bir kare haline getirin. Kare şeklindeki hamurun kenarlarını keserek düzleştirin; ardından kare şeklindeki hamuru dört parçaya bölün.
5. Adım
Kare şeklindeki 4 hamur parçasını fırın tepsisine yerleştirin. Her karenin ortasına küçük bir daire oluşturacak şekilde brie dilimlerini koyun ve tüm kenarlarda 2,5 cm boşluk bırakın. Gerekirse Brie dilimlerini daha küçük parçalara bölün. Hamuru yavaşça Brie peynirinin kenarlarına doğru katlayın; sebzeleri doldurmak ve malzemelerin hamurun içinde kalmasını sağlamak için orta kısımda bir boşluk bırakın.
6. Adım
Brie peynirinin üst kısmını sotelenmiş sebzelerle kaplayın. Hamurun diğer yarısıyla işlemi tekrarlayın. Tüm tartların hamuruna çırpılmış yumurta sürün ve her birinin üzerine bol miktarda parmesan peyniri rendeleyin.
7. Adım
Tartları önceden ısıtılmış fırına koyun ve 28-35 dakika veya hamurun kenarları hafifçe kahverengi bir renk alıp peynir kabarcıkları oluşana kadar pişirin. Tartları fırından çıkarın ve her bir tartın üzerine bolca bal gezdirin. Hemen servis edin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Çırpma aparatını mikserinize takın. Un, küp şeklinde kesilmiş tereyağı ve tuzu mikser kasesine ekleyin. Mikseri otuz saniye hız 1 ayarında çalıştırın ardından hızı 1-2 dakika boyunca (veya küp şeklindeki tereyağı orijinal boyutun yarısı gibi görününceye kadar) 4 ayarına çıkarın. Hızı 2 ayarına düşürün ve mikser çalışmaya devam ederken her 2 saniyede bir yemek kaşığı olmak üzere karışıma yavaşça buzlu su gezdirin. Mikseri kapatın (Hamur oldukça topaklı olacaktır) ve bir elinizle hamuru sıkıp bastırarak kasedeki hamurun tamamını bir araya getirin.
2. Adım
Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve top haline getirin. Ardından avucunuzun alt kısmını kullanarak hamuru kendinize doğru ikiye katlayın ve tekrar bastırın. Bu işlemi 3 veya 4 kez ya da hamur disk halini alana ve tereyağı parçaları belirginliğini koruyana kadar tekrarlayın. Hamurla çok fazla işlem yapmayın. Hamuru disk şekline getirin, streç filmle sarın ve dolguları hazırlarken buzdolabında soğutun.
3. Adım
Bir kızartma tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın. Tava ısındığında tereyağı ve kıyılmış sarımsağı ekleyin, sarımsağı kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika soteleyin, ardından doğranmış kuşkonmazı ve bezelyeyi ekleyin. Malzemeleri yağ ve sarımsak ile eşit bir şekilde kaplanana kadar karıştırın; ardından ara ara karıştırarak 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Tavayı ateşten alın.
4. Adım
Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Tezgahı unlayın, hamur diskini ikiye kesin, yeniden disk şekli verin ve hamurun diğer yarısını büyük bir kare haline getirin. Kare şeklindeki hamurun kenarlarını keserek düzleştirin; ardından kare şeklindeki hamuru dört parçaya bölün.
5. Adım
Kare şeklindeki 4 hamur parçasını fırın tepsisine yerleştirin. Her karenin ortasına küçük bir daire oluşturacak şekilde brie dilimlerini koyun ve tüm kenarlarda 2,5 cm boşluk bırakın. Gerekirse Brie dilimlerini daha küçük parçalara bölün. Hamuru yavaşça Brie peynirinin kenarlarına doğru katlayın; sebzeleri doldurmak ve malzemelerin hamurun içinde kalmasını sağlamak için orta kısımda bir boşluk bırakın.
6. Adım
Brie peynirinin üst kısmını sotelenmiş sebzelerle kaplayın. Hamurun diğer yarısıyla işlemi tekrarlayın. Tüm tartların hamuruna çırpılmış yumurta sürün ve her birinin üzerine bol miktarda parmesan peyniri rendeleyin.
7. Adım
Tartları önceden ısıtılmış fırına koyun ve 28-35 dakika veya hamurun kenarları hafifçe kahverengi bir renk alıp peynir kabarcıkları oluşana kadar pişirin. Tartları fırından çıkarın ve her bir tartın üzerine bolca bal gezdirin. Hemen servis edin.