Önceki sayfa
Hızlı ve kolay

Fırında Brie Peynirli Sebzeli Tart

Krema kıvamında brie ve hafifçe pişirilmiş sebzeler, altın sarısı hamura sarılıyor. Bu tarif, mükemmel bir aperatif veya sıcak bir öğle yemeği olabilir. KitchenAid mikser kullanılarak hazırlanmıştır.

Pişirmeye başla

Araçlar

Stand mikserler

Stand mikserler

Çırpıcı

Çırpıcı

Detaylar

11

Malzemeler

7

Adımlar

Süre

20'

Hazırlama

30'

Pişirme

50'

Toplam

Malzemeler

  • 240 gçok amaçlı un
  • 35 gtam buğday unu
  • 225 gtereyağı, sert ve 1 cm'lik küpler halinde doğranmış
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 120 mlbuzlu su
  • 2sarımsak, ince doğranmış
  • 8 sapkuşkonmaz, uçları kesilmiş ve 2,5 cm'lik parçalar halinde doğranmış
  • 95 gyeşil bezelye
  • 340 gbrie peyniri, ince dilimlenmiş
  • -taze rendelenmiş parmesan peyniri (süslemek için)
  • 85 gbal (süslemek için)
Hemen yap
  • 1. Adım

    Çırpma aparatını mikserinize takın. Un, küp şeklinde kesilmiş tereyağı ve tuzu mikser kasesine ekleyin. Mikseri otuz saniye hız 1 ayarında çalıştırın ardından hızı 1-2 dakika boyunca (veya küp şeklindeki tereyağı orijinal boyutun yarısı gibi görününceye kadar) 4 ayarına çıkarın. Hızı 2 ayarına düşürün ve mikser çalışmaya devam ederken her 2 saniyede bir yemek kaşığı olmak üzere karışıma yavaşça buzlu su gezdirin. Mikseri kapatın (Hamur oldukça topaklı olacaktır) ve bir elinizle hamuru sıkıp bastırarak kasedeki hamurun tamamını bir araya getirin.

  • 2. Adım

    Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve top haline getirin. Ardından avucunuzun alt kısmını kullanarak hamuru kendinize doğru ikiye katlayın ve tekrar bastırın. Bu işlemi 3 veya 4 kez ya da hamur disk halini alana ve tereyağı parçaları belirginliğini koruyana kadar tekrarlayın. Hamurla çok fazla işlem yapmayın. Hamuru disk şekline getirin, streç filmle sarın ve dolguları hazırlarken buzdolabında soğutun.

  • 3. Adım

    Bir kızartma tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın. Tava ısındığında tereyağı ve kıyılmış sarımsağı ekleyin, sarımsağı kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika soteleyin, ardından doğranmış kuşkonmazı ve bezelyeyi ekleyin. Malzemeleri yağ ve sarımsak ile eşit bir şekilde kaplanana kadar karıştırın; ardından ara ara karıştırarak 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Tavayı ateşten alın.

  • 4. Adım

    Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Tezgahı unlayın, hamur diskini ikiye kesin, yeniden disk şekli verin ve hamurun diğer yarısını büyük bir kare haline getirin. Kare şeklindeki hamurun kenarlarını keserek düzleştirin; ardından kare şeklindeki hamuru dört parçaya bölün.

  • 5. Adım

    Kare şeklindeki 4 hamur parçasını fırın tepsisine yerleştirin. Her karenin ortasına küçük bir daire oluşturacak şekilde brie dilimlerini koyun ve tüm kenarlarda 2,5 cm boşluk bırakın. Gerekirse Brie dilimlerini daha küçük parçalara bölün. Hamuru yavaşça Brie peynirinin kenarlarına doğru katlayın; sebzeleri doldurmak ve malzemelerin hamurun içinde kalmasını sağlamak için orta kısımda bir boşluk bırakın.

  • 6. Adım

    Brie peynirinin üst kısmını sotelenmiş sebzelerle kaplayın. Hamurun diğer yarısıyla işlemi tekrarlayın. Tüm tartların hamuruna çırpılmış yumurta sürün ve her birinin üzerine bol miktarda parmesan peyniri rendeleyin.

  • 7. Adım

    Tartları önceden ısıtılmış fırına koyun ve 28-35 dakika veya hamurun kenarları hafifçe kahverengi bir renk alıp peynir kabarcıkları oluşana kadar pişirin. Tartları fırından çıkarın ve her bir tartın üzerine bolca bal gezdirin. Hemen servis edin.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

GÜNCEL KALIN

İlham veren yemek fikirleri, faydalı bilgiler ve baştan çıkarıcı KitchenAid teklifleri için haber bültenimize kayıt olun.

KAYDOL

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

KitchenAid Europa Inc. tarafından sunulan Gizlilik bildirimi and the Şartlar ve koşullar hakkındaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN PAZARLAMA AMAÇLI OLARAK KULLANIMINA DAİR KABULÜNÜZ

KitchenAid Europa, Inc., Whirlpool Group dahilindeki diğer şirketler, KitchenAid adına hareket eden servis sağlayıcıları ve dikkatle seçilmiş ortakların Gizlilik Bildiriminde ayrıntılı olarak verilen şekilde pazarlama veya ticaret teklifleri (örn. haber bülteni), promosyon, anket ve yarışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla posta, e-posta, telefon, SMS, MMS, faks veya başka elektronik yöntemlerle benimle iletişime geçmesine onay veriyorum.

Fırında Brie Peynirli Sebzeli Tart

1. Adım

Çırpma aparatını mikserinize takın. Un, küp şeklinde kesilmiş tereyağı ve tuzu mikser kasesine ekleyin. Mikseri otuz saniye hız 1 ayarında çalıştırın ardından hızı 1-2 dakika boyunca (veya küp şeklindeki tereyağı orijinal boyutun yarısı gibi görününceye kadar) 4 ayarına çıkarın. Hızı 2 ayarına düşürün ve mikser çalışmaya devam ederken her 2 saniyede bir yemek kaşığı olmak üzere karışıma yavaşça buzlu su gezdirin. Mikseri kapatın (Hamur oldukça topaklı olacaktır) ve bir elinizle hamuru sıkıp bastırarak kasedeki hamurun tamamını bir araya getirin.

2. Adım

Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve top haline getirin. Ardından avucunuzun alt kısmını kullanarak hamuru kendinize doğru ikiye katlayın ve tekrar bastırın. Bu işlemi 3 veya 4 kez ya da hamur disk halini alana ve tereyağı parçaları belirginliğini koruyana kadar tekrarlayın. Hamurla çok fazla işlem yapmayın. Hamuru disk şekline getirin, streç filmle sarın ve dolguları hazırlarken buzdolabında soğutun.

3. Adım

Bir kızartma tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın. Tava ısındığında tereyağı ve kıyılmış sarımsağı ekleyin, sarımsağı kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika soteleyin, ardından doğranmış kuşkonmazı ve bezelyeyi ekleyin. Malzemeleri yağ ve sarımsak ile eşit bir şekilde kaplanana kadar karıştırın; ardından ara ara karıştırarak 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Tavayı ateşten alın.

4. Adım

Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Tezgahı unlayın, hamur diskini ikiye kesin, yeniden disk şekli verin ve hamurun diğer yarısını büyük bir kare haline getirin. Kare şeklindeki hamurun kenarlarını keserek düzleştirin; ardından kare şeklindeki hamuru dört parçaya bölün.

5. Adım

Kare şeklindeki 4 hamur parçasını fırın tepsisine yerleştirin. Her karenin ortasına küçük bir daire oluşturacak şekilde brie dilimlerini koyun ve tüm kenarlarda 2,5 cm boşluk bırakın. Gerekirse Brie dilimlerini daha küçük parçalara bölün. Hamuru yavaşça Brie peynirinin kenarlarına doğru katlayın; sebzeleri doldurmak ve malzemelerin hamurun içinde kalmasını sağlamak için orta kısımda bir boşluk bırakın.

6. Adım

Brie peynirinin üst kısmını sotelenmiş sebzelerle kaplayın. Hamurun diğer yarısıyla işlemi tekrarlayın. Tüm tartların hamuruna çırpılmış yumurta sürün ve her birinin üzerine bol miktarda parmesan peyniri rendeleyin.

7. Adım

Tartları önceden ısıtılmış fırına koyun ve 28-35 dakika veya hamurun kenarları hafifçe kahverengi bir renk alıp peynir kabarcıkları oluşana kadar pişirin. Tartları fırından çıkarın ve her bir tartın üzerine bolca bal gezdirin. Hemen servis edin.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.