Önceki sayfa
Kilerden

EKŞİ MAYALI EKMEK

Ekmek/Pizza

Bu nefis ekşi mayalı ekmekle muhteşem bir kahvaltının tadını çıkarın.

Pişirmeye başla

Detaylar

5

Malzemeler

11

Adımlar

Süre

7'

Hazırlama

25'

Pişirme

32'

Toplam

Malzemeler

  • 480 gekmek unu
  • 240 mlilık su
  • 60 mlavokado veya üzüm çekirdeği yağı
  • 198 gekşi maya
  • 12 gtuz
Hemen yap
  • 1. Adım

    Elek + Tartı Aparatını mikserinize (Esnek Kenarlı Çırpıcı veya Düz Çırpıcı takılı) takın ve "Dara" tuşuna basarak ölçeği sıfırlayın.

  • 2. Adım

    Malzeme hunisine un ekleyin ve tartın.

  • 3. Adım

    Mikserinizi hız 2 ayarına getirin ve unu kaseye eleyin.

  • 4. Adım

    Un elenirken kaseye ekşi mayayı, suyu ve yağ ekleyin ve karışmasını sağlayın.

  • 5. Adım

    10 dakika bekletin, üzerine tuz serpin ve "karıştırma" ayarında 2-3 dakika karıştırın.

  • 6. Adım

    Karıştırma kasesini standtan çıkarın, hamuru streç filmle kaplayın ve fermente olması için sıcak bir yerde 4 saat kadar bırakın.

  • 7. Adım

    Streç filmi çıkarın, hamur çengelini takın, hız 2 ayarına getirin ve 5 dakika yoğurun.

  • 8. Adım

    Hamuru unlanmış bir yüzeye çıkarın ve gevşek yuvarlak bir şekil verin. Hamurun 30-45 dakika kabarmasını bekleyin. Hamuru unlanmış bir son kabartma sepetine koyun, üzerini nemli bir havluyla örtün ve 2,5 saat kabarmaya bırakın.

  • 9. Adım

    Bu adımdan sonra ekmek hemen pişirilebileceği gibi ertesi sabah pişirmek üzere gece buzdolabında da bekletilebilir.

  • 10. Adım

    Ertesi sabah yapılacak ilk şey fırını 260ºC'ye ısıtmak olmalıdır.

  • 11. Adım

    Son kabartma sepetini ters çevirerek hamuru önceden ısıtılmış, büyük kapaklı bir fırın kabına aktarın ve fırında 20 dakika pişirin. Kapağı çıkarın ve 5 dakika daha pişirin. Somun hoş altın bir renk almalıdır. Tel rafta soğumaya bırakın veya hemen yiyin.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

GÜNCEL KALIN

İlham veren yemek fikirleri, faydalı bilgiler ve baştan çıkarıcı KitchenAid teklifleri için haber bültenimize kayıt olun.

KAYDOL

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

KitchenAid Europa Inc. tarafından sunulan Gizlilik bildirimi and the Şartlar ve koşullar hakkındaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN PAZARLAMA AMAÇLI OLARAK KULLANIMINA DAİR KABULÜNÜZ

KitchenAid Europa, Inc., Whirlpool Group dahilindeki diğer şirketler, KitchenAid adına hareket eden servis sağlayıcıları ve dikkatle seçilmiş ortakların Gizlilik Bildiriminde ayrıntılı olarak verilen şekilde pazarlama veya ticaret teklifleri (örn. haber bülteni), promosyon, anket ve yarışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla posta, e-posta, telefon, SMS, MMS, faks veya başka elektronik yöntemlerle benimle iletişime geçmesine onay veriyorum.

EKŞİ MAYALI EKMEK

1. Adım

Elek + Tartı Aparatını mikserinize (Esnek Kenarlı Çırpıcı veya Düz Çırpıcı takılı) takın ve "Dara" tuşuna basarak ölçeği sıfırlayın.

2. Adım

Malzeme hunisine un ekleyin ve tartın.

3. Adım

Mikserinizi hız 2 ayarına getirin ve unu kaseye eleyin.

4. Adım

Un elenirken kaseye ekşi mayayı, suyu ve yağ ekleyin ve karışmasını sağlayın.

5. Adım

10 dakika bekletin, üzerine tuz serpin ve "karıştırma" ayarında 2-3 dakika karıştırın.

6. Adım

Karıştırma kasesini standtan çıkarın, hamuru streç filmle kaplayın ve fermente olması için sıcak bir yerde 4 saat kadar bırakın.

7. Adım

Streç filmi çıkarın, hamur çengelini takın, hız 2 ayarına getirin ve 5 dakika yoğurun.

8. Adım

Hamuru unlanmış bir yüzeye çıkarın ve gevşek yuvarlak bir şekil verin. Hamurun 30-45 dakika kabarmasını bekleyin. Hamuru unlanmış bir son kabartma sepetine koyun, üzerini nemli bir havluyla örtün ve 2,5 saat kabarmaya bırakın.

9. Adım

Bu adımdan sonra ekmek hemen pişirilebileceği gibi ertesi sabah pişirmek üzere gece buzdolabında da bekletilebilir.

10. Adım

Ertesi sabah yapılacak ilk şey fırını 260ºC'ye ısıtmak olmalıdır.

11. Adım

Son kabartma sepetini ters çevirerek hamuru önceden ısıtılmış, büyük kapaklı bir fırın kabına aktarın ve fırında 20 dakika pişirin. Kapağı çıkarın ve 5 dakika daha pişirin. Somun hoş altın bir renk almalıdır. Tel rafta soğumaya bırakın veya hemen yiyin.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.