Malzemeler
1. Adım
Elek + Tartı Aparatını mikserinize (Esnek Kenarlı Çırpıcı veya Düz Çırpıcı takılı) takın ve "Dara" tuşuna basarak ölçeği sıfırlayın.
2. Adım
Malzeme hunisine un ekleyin ve tartın.
3. Adım
Mikserinizi hız 2 ayarına getirin ve unu kaseye eleyin.
4. Adım
Un elenirken kaseye ekşi mayayı, suyu ve yağ ekleyin ve karışmasını sağlayın.
5. Adım
10 dakika bekletin, üzerine tuz serpin ve "karıştırma" ayarında 2-3 dakika karıştırın.
6. Adım
Karıştırma kasesini standtan çıkarın, hamuru streç filmle kaplayın ve fermente olması için sıcak bir yerde 4 saat kadar bırakın.
7. Adım
Streç filmi çıkarın, hamur çengelini takın, hız 2 ayarına getirin ve 5 dakika yoğurun.
8. Adım
Hamuru unlanmış bir yüzeye çıkarın ve gevşek yuvarlak bir şekil verin. Hamurun 30-45 dakika kabarmasını bekleyin. Hamuru unlanmış bir son kabartma sepetine koyun, üzerini nemli bir havluyla örtün ve 2,5 saat kabarmaya bırakın.
9. Adım
Bu adımdan sonra ekmek hemen pişirilebileceği gibi ertesi sabah pişirmek üzere gece buzdolabında da bekletilebilir.
10. Adım
Ertesi sabah yapılacak ilk şey fırını 260ºC'ye ısıtmak olmalıdır.
11. Adım
Son kabartma sepetini ters çevirerek hamuru önceden ısıtılmış, büyük kapaklı bir fırın kabına aktarın ve fırında 20 dakika pişirin. Kapağı çıkarın ve 5 dakika daha pişirin. Somun hoş altın bir renk almalıdır. Tel rafta soğumaya bırakın veya hemen yiyin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Elek + Tartı Aparatını mikserinize (Esnek Kenarlı Çırpıcı veya Düz Çırpıcı takılı) takın ve "Dara" tuşuna basarak ölçeği sıfırlayın.
2. Adım
Malzeme hunisine un ekleyin ve tartın.
3. Adım
Mikserinizi hız 2 ayarına getirin ve unu kaseye eleyin.
4. Adım
Un elenirken kaseye ekşi mayayı, suyu ve yağ ekleyin ve karışmasını sağlayın.
5. Adım
10 dakika bekletin, üzerine tuz serpin ve "karıştırma" ayarında 2-3 dakika karıştırın.
6. Adım
Karıştırma kasesini standtan çıkarın, hamuru streç filmle kaplayın ve fermente olması için sıcak bir yerde 4 saat kadar bırakın.
7. Adım
Streç filmi çıkarın, hamur çengelini takın, hız 2 ayarına getirin ve 5 dakika yoğurun.
8. Adım
Hamuru unlanmış bir yüzeye çıkarın ve gevşek yuvarlak bir şekil verin. Hamurun 30-45 dakika kabarmasını bekleyin. Hamuru unlanmış bir son kabartma sepetine koyun, üzerini nemli bir havluyla örtün ve 2,5 saat kabarmaya bırakın.
9. Adım
Bu adımdan sonra ekmek hemen pişirilebileceği gibi ertesi sabah pişirmek üzere gece buzdolabında da bekletilebilir.
10. Adım
Ertesi sabah yapılacak ilk şey fırını 260ºC'ye ısıtmak olmalıdır.
11. Adım
Son kabartma sepetini ters çevirerek hamuru önceden ısıtılmış, büyük kapaklı bir fırın kabına aktarın ve fırında 20 dakika pişirin. Kapağı çıkarın ve 5 dakika daha pişirin. Somun hoş altın bir renk almalıdır. Tel rafta soğumaya bırakın veya hemen yiyin.