Malzemeler
Adım 1
Pesto sosunu hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, fesleğen, brokoli, dolmalık fıstık, miso (veya parmesan), sarımsak, tuz ve biberi KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine atın.
Adım 2
Kapağı iyice kapatın, orta kapak başlığını çıkarın ve karıştırıcıyı takın. Değişken hız göstergesini 11 ayarına getirin ve 20-30 saniye işlemden geçirin, karıştırıcıyı malzemeleri bıçaktan geçirecek şekilde kullanarak tamamen pürüzsüşlemesini beklemeden karıştırın.
Adım 3
Geniş bir kasede ince şeritler halinde kesilmiş kabak, küp doğranmış salatalık ve brokoliyi ellerinizle karıştırın.
Adım 4
İnce kabak şeritlerini 1 cup (230g) pesto sos ile her birinin üzeri kaplanacak şekilde hafifçe ovuşturun, tercihinize göre biraz daha pesto sos ekleyin. Ovuştururken sebzelerin bırakacağı su, pesto sos ile yapacağınız işlemi kolaylaştırır. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber serpin.
Adım 5
Dört tabağa eşit porsiyonlarda paylaştırın ve üzerine kenevir tohumu serpin. Hemen servis edin, kalan pesto sosu da arzu edenlerin alması için sofraya koyun.
Adım 6
Pesto sos blenderdan tadına baktığınızda biraz keskin, mayhoş ve tuzlu gelebilir. Ancak, kabak şeritleri ile karışınca sulanır ve tatlanır. Sosu 1 paket pişmiş makarna ile de kullanabilirsiniz.
Adım 7
Eğer bu tarifi çiğ sebzeler veya kraker ile dip sos olarak, ya da sandviç veya dürümlerde kullanacaksanız, 1/2 yemek kaşığı limon suyu 1/4 tatlı kaşığı tuzu daha sonra damak zevkinize göre eklemek üzere ayırın.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
Adım 1
Pesto sosunu hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, fesleğen, brokoli, dolmalık fıstık, miso (veya parmesan), sarımsak, tuz ve biberi KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine atın.
Adım 2
Kapağı iyice kapatın, orta kapak başlığını çıkarın ve karıştırıcıyı takın. Değişken hız göstergesini 11 ayarına getirin ve 20-30 saniye işlemden geçirin, karıştırıcıyı malzemeleri bıçaktan geçirecek şekilde kullanarak tamamen pürüzsüşlemesini beklemeden karıştırın.
Adım 3
Geniş bir kasede ince şeritler halinde kesilmiş kabak, küp doğranmış salatalık ve brokoliyi ellerinizle karıştırın.
Adım 4
İnce kabak şeritlerini 1 cup (230g) pesto sos ile her birinin üzeri kaplanacak şekilde hafifçe ovuşturun, tercihinize göre biraz daha pesto sos ekleyin. Ovuştururken sebzelerin bırakacağı su, pesto sos ile yapacağınız işlemi kolaylaştırır. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber serpin.
Adım 5
Dört tabağa eşit porsiyonlarda paylaştırın ve üzerine kenevir tohumu serpin. Hemen servis edin, kalan pesto sosu da arzu edenlerin alması için sofraya koyun.
Adım 6
Pesto sos blenderdan tadına baktığınızda biraz keskin, mayhoş ve tuzlu gelebilir. Ancak, kabak şeritleri ile karışınca sulanır ve tatlanır. Sosu 1 paket pişmiş makarna ile de kullanabilirsiniz.
Adım 7
Eğer bu tarifi çiğ sebzeler veya kraker ile dip sos olarak, ya da sandviç veya dürümlerde kullanacaksanız, 1/2 yemek kaşığı limon suyu 1/4 tatlı kaşığı tuzu daha sonra damak zevkinize göre eklemek üzere ayırın.