1. Adım
Ilık sütü, şekerin yarısını ve mayayı küçük bir kasede karıştırın. 5 dakika bekletin.
2. Adım
Unu, yumurtayı, kalan şekeri, tuzu ve süt karışımını stand mikserin karıştırma kabına koyun.
3. Adım
Hamur Çengelini stand miksere takın. Hız Kontrol Kolunu 2 konumuna getirin ve hamur bir araya gelmeye başlayana kadar karıştırın. Hızı 4 ayarına getirin ve hamur top haline gelene kadar karıştırın.
4. Adım
Hızı tekrar 2 ayarına getirin ve yumuşak tereyağını kademeli olarak ekleyin. Tereyağının tamamı hamura karışana kadar karıştırmaya devam edin. 2 dakika daha karıştırın. Hamur bu aşamada yapışkan bir kıvamdadır.
5. Adım
Nemli bir havluyla kasenin üzerini örtün ve hamuru kabarması için sıcak bir yerde 45 dakika bekletin.
6. Adım
Ellerinizi biraz yağlayın ve hamuru alıp unlanmış bir yüzeye aktarın. Hamuru 3 parçaya bölün ve her parçaya ip şekli verin.
7. Adım
İp şeklindeki üç hamur parçasını birbirine örün. Tekrar nemli bir havluyla örtün ve kabarması için sıcak bir yerde 45 dakika daha bekletin.
8. Adım
İsterseniz brioche'nin üzerine yumurta da sürebilirsiniz.
9. Adım
200°C derecede 20 dakika pişirin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Ilık sütü, şekerin yarısını ve mayayı küçük bir kasede karıştırın. 5 dakika bekletin.
2. Adım
Unu, yumurtayı, kalan şekeri, tuzu ve süt karışımını stand mikserin karıştırma kabına koyun.
3. Adım
Hamur Çengelini stand miksere takın. Hız Kontrol Kolunu 2 konumuna getirin ve hamur bir araya gelmeye başlayana kadar karıştırın. Hızı 4 ayarına getirin ve hamur top haline gelene kadar karıştırın.
4. Adım
Hızı tekrar 2 ayarına getirin ve yumuşak tereyağını kademeli olarak ekleyin. Tereyağının tamamı hamura karışana kadar karıştırmaya devam edin. 2 dakika daha karıştırın. Hamur bu aşamada yapışkan bir kıvamdadır.
5. Adım
Nemli bir havluyla kasenin üzerini örtün ve hamuru kabarması için sıcak bir yerde 45 dakika bekletin.
6. Adım
Ellerinizi biraz yağlayın ve hamuru alıp unlanmış bir yüzeye aktarın. Hamuru 3 parçaya bölün ve her parçaya ip şekli verin.
7. Adım
İp şeklindeki üç hamur parçasını birbirine örün. Tekrar nemli bir havluyla örtün ve kabarması için sıcak bir yerde 45 dakika daha bekletin.
8. Adım
İsterseniz brioche'nin üzerine yumurta da sürebilirsiniz.
9. Adım
200°C derecede 20 dakika pişirin.