Önceki sayfa
Kilerden

Brioche tarifi

Ekmek/Pizza

Harika bir kahvaltı için bu nefis, ev yapımı brioche tarifini deneyin.

Pişirmeye başla

Detaylar

7

Malzemeler

9

Adımlar

Süre

120'

Hazırlama

20'

Pişirme

140'

Toplam

Malzemeler

Kaç kişilik?

  • 40 mlilık süt
  • 1 yemek kaşığıince toz şeker
  • 2 ginstant maya
  • 100 gçok amaçlı un
  • 1/3yumurta
  • 2 gtuz
  • 40 gtereyağı, yumuşak
  • 80 mlilık süt
  • 2 yemek kaşığıince toz şeker
  • 4 ginstant maya
  • 200 gçok amaçlı un
  • 2/3yumurta
  • 4 gtuz
  • 80 gtereyağı, yumuşak
  • 120 mlilık süt
  • 3 yemek kaşığıince toz şeker
  • 6 ginstant maya
  • 300 gçok amaçlı un
  • 1yumurta
  • 6 gtuz
  • 120 gtereyağı, yumuşak
Hemen yap
  • 1. Adım

    Ilık sütü, şekerin yarısını ve mayayı küçük bir kasede karıştırın. 5 dakika bekletin.

  • 2. Adım

    Unu, yumurtayı, kalan şekeri, tuzu ve süt karışımını stand mikserin karıştırma kabına koyun.

  • 3. Adım

    Hamur Çengelini stand miksere takın. Hız Kontrol Kolunu 2 konumuna getirin ve hamur bir araya gelmeye başlayana kadar karıştırın. Hızı 4 ayarına getirin ve hamur top haline gelene kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Hızı tekrar 2 ayarına getirin ve yumuşak tereyağını kademeli olarak ekleyin. Tereyağının tamamı hamura karışana kadar karıştırmaya devam edin. 2 dakika daha karıştırın. Hamur bu aşamada yapışkan bir kıvamdadır.

  • 5. Adım

    Nemli bir havluyla kasenin üzerini örtün ve hamuru kabarması için sıcak bir yerde 45 dakika bekletin.

  • 6. Adım

    Ellerinizi biraz yağlayın ve hamuru alıp unlanmış bir yüzeye aktarın. Hamuru 3 parçaya bölün ve her parçaya ip şekli verin.

  • 7. Adım

    İp şeklindeki üç hamur parçasını birbirine örün. Tekrar nemli bir havluyla örtün ve kabarması için sıcak bir yerde 45 dakika daha bekletin.

  • 8. Adım

    İsterseniz brioche'nin üzerine yumurta da sürebilirsiniz.

  • 9. Adım

    200°C derecede 20 dakika pişirin.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

GÜNCEL KALIN

İlham veren yemek fikirleri, faydalı bilgiler ve baştan çıkarıcı KitchenAid teklifleri için haber bültenimize kayıt olun.

KAYDOL

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

KitchenAid Europa Inc. tarafından sunulan Gizlilik bildirimi and the Şartlar ve koşullar hakkındaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN PAZARLAMA AMAÇLI OLARAK KULLANIMINA DAİR KABULÜNÜZ

KitchenAid Europa, Inc., Whirlpool Group dahilindeki diğer şirketler, KitchenAid adına hareket eden servis sağlayıcıları ve dikkatle seçilmiş ortakların Gizlilik Bildiriminde ayrıntılı olarak verilen şekilde pazarlama veya ticaret teklifleri (örn. haber bülteni), promosyon, anket ve yarışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla posta, e-posta, telefon, SMS, MMS, faks veya başka elektronik yöntemlerle benimle iletişime geçmesine onay veriyorum.

Brioche tarifi

1. Adım

Ilık sütü, şekerin yarısını ve mayayı küçük bir kasede karıştırın. 5 dakika bekletin.

2. Adım

Unu, yumurtayı, kalan şekeri, tuzu ve süt karışımını stand mikserin karıştırma kabına koyun.

3. Adım

Hamur Çengelini stand miksere takın. Hız Kontrol Kolunu 2 konumuna getirin ve hamur bir araya gelmeye başlayana kadar karıştırın. Hızı 4 ayarına getirin ve hamur top haline gelene kadar karıştırın.

4. Adım

Hızı tekrar 2 ayarına getirin ve yumuşak tereyağını kademeli olarak ekleyin. Tereyağının tamamı hamura karışana kadar karıştırmaya devam edin. 2 dakika daha karıştırın. Hamur bu aşamada yapışkan bir kıvamdadır.

5. Adım

Nemli bir havluyla kasenin üzerini örtün ve hamuru kabarması için sıcak bir yerde 45 dakika bekletin.

6. Adım

Ellerinizi biraz yağlayın ve hamuru alıp unlanmış bir yüzeye aktarın. Hamuru 3 parçaya bölün ve her parçaya ip şekli verin.

7. Adım

İp şeklindeki üç hamur parçasını birbirine örün. Tekrar nemli bir havluyla örtün ve kabarması için sıcak bir yerde 45 dakika daha bekletin.

8. Adım

İsterseniz brioche'nin üzerine yumurta da sürebilirsiniz.

9. Adım

200°C derecede 20 dakika pişirin.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.