1. Adım
Yumurtaları, unu, kakaoyu ve bir tutam tuzu mikserin kasesine koyun. Kaseyi ve hamur kancasını stand miksere takın ve hızı 2'ye getirin. 2-3 dakika yoğurun. Hamur çok kuru ise, bir defada bir kaşık olacak şekilde birkaç kaşık su ekleyin.
2. Adım
Hamuru kaseden alın ve dört parçaya kesin. Parçalardan birini alın ve elinizle dikdörtgen şekilde düzleştirin. Kurumalarını önlemek için diğer parçaları streç filmle kapatın. .
3. Adım
Makarna silindirini stand mikserinize takın ve kalınlığı 1'e ayarlayın. Stand mikserin hızını 2'ye getirin ve makarna hamurunu makarna silindirinden geçirin. Hamuru ikiye katlayın ve tekrar geçirin. Hamurun güzelce erimesi için bunu birkaç kez yapın.
4. Adım
Hamurun her iki tarafından tekrar biraz un ekleyerek, kalınlık ayarını 3'e getirin ve hamuru makarna silindirinden geçirin, sonra kalınlık 3'e getirin.
5. Adım
Kalınlık ayarını 4'e getirin ve işlemleri tekrar edin.
6. Adım
Bir elinizle makarna yaprağını fettuccine kesiciden geçirirken, diğer elinizle kesiciden çıkan makarnayı tutun.
7. Adım
Fettuccineyi kullanmadan önce, kuruması için birkaç dakika boyunca ekstra un yayılmış bir bezin üzerine serin ya da bunun yerine KitchenAid Makarna kurutma rafını kullanın.
8. Adım
Makarna kururken, büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın.
9. Adım
Geniş bir tavada 4 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın, dilimlenmiş arpacık soğanı, beykın ve ezilmiş acı kırmızı biberi ekleyip orta-yüksek ateşte 3 dakika kızartın.
10. Adım
Fettuccineyi suda kaynatın, süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve sosla birlikte tavaya aktarın.
11. Adım
Fettuccineyi 1 dakika karıştırın, üzerine mercanköşk ve gorgonzola peyniri serpin, 4 tabağa bölüştürün ve sıcak servis yapın.
İPUCU
Kızaran beykına 1 soyulmuş ve küp küp kesilmiş armut ekleyin ve üzerine öğütülmüş ceviz serperek servis yapın.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Yumurtaları, unu, kakaoyu ve bir tutam tuzu mikserin kasesine koyun. Kaseyi ve hamur kancasını stand miksere takın ve hızı 2'ye getirin. 2-3 dakika yoğurun. Hamur çok kuru ise, bir defada bir kaşık olacak şekilde birkaç kaşık su ekleyin.
2. Adım
Hamuru kaseden alın ve dört parçaya kesin. Parçalardan birini alın ve elinizle dikdörtgen şekilde düzleştirin. Kurumalarını önlemek için diğer parçaları streç filmle kapatın. .
3. Adım
Makarna silindirini stand mikserinize takın ve kalınlığı 1'e ayarlayın. Stand mikserin hızını 2'ye getirin ve makarna hamurunu makarna silindirinden geçirin. Hamuru ikiye katlayın ve tekrar geçirin. Hamurun güzelce erimesi için bunu birkaç kez yapın.
4. Adım
Hamurun her iki tarafından tekrar biraz un ekleyerek, kalınlık ayarını 3'e getirin ve hamuru makarna silindirinden geçirin, sonra kalınlık 3'e getirin.
5. Adım
Kalınlık ayarını 4'e getirin ve işlemleri tekrar edin.
6. Adım
Bir elinizle makarna yaprağını fettuccine kesiciden geçirirken, diğer elinizle kesiciden çıkan makarnayı tutun.
7. Adım
Fettuccineyi kullanmadan önce, kuruması için birkaç dakika boyunca ekstra un yayılmış bir bezin üzerine serin ya da bunun yerine KitchenAid Makarna kurutma rafını kullanın.
8. Adım
Makarna kururken, büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın.
9. Adım
Geniş bir tavada 4 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın, dilimlenmiş arpacık soğanı, beykın ve ezilmiş acı kırmızı biberi ekleyip orta-yüksek ateşte 3 dakika kızartın.
10. Adım
Fettuccineyi suda kaynatın, süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve sosla birlikte tavaya aktarın.
11. Adım
Fettuccineyi 1 dakika karıştırın, üzerine mercanköşk ve gorgonzola peyniri serpin, 4 tabağa bölüştürün ve sıcak servis yapın.
İPUCU
Kızaran beykına 1 soyulmuş ve küp küp kesilmiş armut ekleyin ve üzerine öğütülmüş ceviz serperek servis yapın.