Önceki sayfa
Tatlı takıntılar

Ballı, Kekikli, Armutlu Ters Yüz Kek

Tatlı karamelleri armutlar ile kekiğin keskin tadının mükemmel kontrastı, bu ters yüz keke yeni ve lezzetli bir dokunuş katıyor. KitchenAid mikseri kullanarak deneyin.

Pişirmeye başla

Araçlar

Stand mikserler

Stand mikserler

Düz Çırpıcı

Düz Çırpıcı

Detaylar

15

Malzemeler

8

Adımlar

Süre

20'

Hazırlama

50'

Pişirme

70'

Toplam

Malzemeler

  • -karamelli armut tabanı için:
  • 100 gaçık renkli esmer şeker
  • 85 g + 85 g (Kek hamuru için)bal
  • 55 gtereyağı
  • -kek hamuru için:
  • 170 gtereyağı, oda sıcaklığında yumuşatılmış
  • 225 gtoz şeker
  • 1 çay kaşığıvanilya özütü
  • 240 gçok amaçlı un
  • 40 giyi öğütülmüş mısır unu
  • 1½ çay kaşığıkabartma tozu
  • ½ çay kaşığıkarbonat
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 160 mlkesilmiş süt
  • 3büyük yumurta
Hemen yap
  • 1. Adım

    Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Kek pişerken akabilecek suların toplanması için, kullanacağınız rafın altındaki rafa büyük bir folyo tabakası yerleştirin.

  • 2. Adım

    Karamelli tabanı hazırlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde orta-yüksek ateşte eritin. Erittikten sonra kahverengi şeker ile bal ekleyin ve şeker çözülene kadar yavaşça çırpın. Karışımı kaynama noktasına getirin, ısıyı orta dereceye düşürün ve bir dakika daha pişirin.

  • 3. Adım

    Karışımı ateşten alın, çırpın ve ardından 22-24 cm'lik yuvarlık bir kek kalıbına eşit bir şekilde dökün. Armutları istediğiniz düzende yerleştirin. Kenara ayırın.

  • 4. Adım

    Un, mısır unu, hamur kabartma tozu, karbonat ve tuzu orta boyutlu karıştırma kasesinde karıştırın. Kenara ayırın. Kesilmiş sütü, yumurtayı ve balı ayrı bir küçük karıştırma kasesinde çırpın.

  • 5. Adım

    Tereyağını mikser kasesine koyun, düz çırpıcı aparatını mikserinize takın ve tereyağını hız 6 ayarında bir dakika karıştırarak krema kıvamına getirin. Hızı 4 ayarına düşürün ve toz şekeri yavaşça ekleyin. Şekeri tamamen ekledikten sonra hızı yeniden 6 ayarına yükseltin, karışım hafif ve kabarık hale gelene kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Vanilya ekleyin.

  • 6. Adım

    Mikser hızını 2 ayarına düşürün ve un karışımını mikser kasesindeki tereyağı ve şekere ekleyin. İlk önce un karışımını ekleyerek başlayın ve kesilmiş süt karışımı ile değişimli olarak ekleyerek en son yine un karışımını ekleyin. Her eklemeden sonra malzemeler karışına kadar çırpın. Hamuru armutların üzerine eşit şekilde dökün.

  • 7. Adım

    Yaklaşık 50 dakika veya kekin orta kısmına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. (Kekin üzeri kızardıysa ancak tam olarak pişmediyse kalan pişirme süresinde kekin üzerini folyo ile kapatabilirsiniz.)

  • 8. Adım

    Keki fırından çıkarın ve kenarlıklı bir tabağa (akan suları tutması için) alıp kesmeden önce tel tepside 5 dakika soğumasını bekleyin. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

Ballı, Kekikli, Armutlu Ters Yüz Kek

1. Adım

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Kek pişerken akabilecek suların toplanması için, kullanacağınız rafın altındaki rafa büyük bir folyo tabakası yerleştirin.

2. Adım

Karamelli tabanı hazırlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde orta-yüksek ateşte eritin. Erittikten sonra kahverengi şeker ile bal ekleyin ve şeker çözülene kadar yavaşça çırpın. Karışımı kaynama noktasına getirin, ısıyı orta dereceye düşürün ve bir dakika daha pişirin.

3. Adım

Karışımı ateşten alın, çırpın ve ardından 22-24 cm'lik yuvarlık bir kek kalıbına eşit bir şekilde dökün. Armutları istediğiniz düzende yerleştirin. Kenara ayırın.

4. Adım

Un, mısır unu, hamur kabartma tozu, karbonat ve tuzu orta boyutlu karıştırma kasesinde karıştırın. Kenara ayırın. Kesilmiş sütü, yumurtayı ve balı ayrı bir küçük karıştırma kasesinde çırpın.

5. Adım

Tereyağını mikser kasesine koyun, düz çırpıcı aparatını mikserinize takın ve tereyağını hız 6 ayarında bir dakika karıştırarak krema kıvamına getirin. Hızı 4 ayarına düşürün ve toz şekeri yavaşça ekleyin. Şekeri tamamen ekledikten sonra hızı yeniden 6 ayarına yükseltin, karışım hafif ve kabarık hale gelene kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Vanilya ekleyin.

6. Adım

Mikser hızını 2 ayarına düşürün ve un karışımını mikser kasesindeki tereyağı ve şekere ekleyin. İlk önce un karışımını ekleyerek başlayın ve kesilmiş süt karışımı ile değişimli olarak ekleyerek en son yine un karışımını ekleyin. Her eklemeden sonra malzemeler karışına kadar çırpın. Hamuru armutların üzerine eşit şekilde dökün.

7. Adım

Yaklaşık 50 dakika veya kekin orta kısmına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. (Kekin üzeri kızardıysa ancak tam olarak pişmediyse kalan pişirme süresinde kekin üzerini folyo ile kapatabilirsiniz.)

8. Adım

Keki fırından çıkarın ve kenarlıklı bir tabağa (akan suları tutması için) alıp kesmeden önce tel tepside 5 dakika soğumasını bekleyin. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.