Malzemeler
1. Adım
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Kek pişerken akabilecek suların toplanması için, kullanacağınız rafın altındaki rafa büyük bir folyo tabakası yerleştirin.
2. Adım
Karamelli tabanı hazırlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde orta-yüksek ateşte eritin. Erittikten sonra kahverengi şeker ile bal ekleyin ve şeker çözülene kadar yavaşça çırpın. Karışımı kaynama noktasına getirin, ısıyı orta dereceye düşürün ve bir dakika daha pişirin.
3. Adım
Karışımı ateşten alın, çırpın ve ardından 22-24 cm'lik yuvarlık bir kek kalıbına eşit bir şekilde dökün. Armutları istediğiniz düzende yerleştirin. Kenara ayırın.
4. Adım
Un, mısır unu, hamur kabartma tozu, karbonat ve tuzu orta boyutlu karıştırma kasesinde karıştırın. Kenara ayırın. Kesilmiş sütü, yumurtayı ve balı ayrı bir küçük karıştırma kasesinde çırpın.
5. Adım
Tereyağını mikser kasesine koyun, düz çırpıcı aparatını mikserinize takın ve tereyağını hız 6 ayarında bir dakika karıştırarak krema kıvamına getirin. Hızı 4 ayarına düşürün ve toz şekeri yavaşça ekleyin. Şekeri tamamen ekledikten sonra hızı yeniden 6 ayarına yükseltin, karışım hafif ve kabarık hale gelene kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Vanilya ekleyin.
6. Adım
Mikser hızını 2 ayarına düşürün ve un karışımını mikser kasesindeki tereyağı ve şekere ekleyin. İlk önce un karışımını ekleyerek başlayın ve kesilmiş süt karışımı ile değişimli olarak ekleyerek en son yine un karışımını ekleyin. Her eklemeden sonra malzemeler karışına kadar çırpın. Hamuru armutların üzerine eşit şekilde dökün.
7. Adım
Yaklaşık 50 dakika veya kekin orta kısmına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. (Kekin üzeri kızardıysa ancak tam olarak pişmediyse kalan pişirme süresinde kekin üzerini folyo ile kapatabilirsiniz.)
8. Adım
Keki fırından çıkarın ve kenarlıklı bir tabağa (akan suları tutması için) alıp kesmeden önce tel tepside 5 dakika soğumasını bekleyin. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Kek pişerken akabilecek suların toplanması için, kullanacağınız rafın altındaki rafa büyük bir folyo tabakası yerleştirin.
2. Adım
Karamelli tabanı hazırlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde orta-yüksek ateşte eritin. Erittikten sonra kahverengi şeker ile bal ekleyin ve şeker çözülene kadar yavaşça çırpın. Karışımı kaynama noktasına getirin, ısıyı orta dereceye düşürün ve bir dakika daha pişirin.
3. Adım
Karışımı ateşten alın, çırpın ve ardından 22-24 cm'lik yuvarlık bir kek kalıbına eşit bir şekilde dökün. Armutları istediğiniz düzende yerleştirin. Kenara ayırın.
4. Adım
Un, mısır unu, hamur kabartma tozu, karbonat ve tuzu orta boyutlu karıştırma kasesinde karıştırın. Kenara ayırın. Kesilmiş sütü, yumurtayı ve balı ayrı bir küçük karıştırma kasesinde çırpın.
5. Adım
Tereyağını mikser kasesine koyun, düz çırpıcı aparatını mikserinize takın ve tereyağını hız 6 ayarında bir dakika karıştırarak krema kıvamına getirin. Hızı 4 ayarına düşürün ve toz şekeri yavaşça ekleyin. Şekeri tamamen ekledikten sonra hızı yeniden 6 ayarına yükseltin, karışım hafif ve kabarık hale gelene kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Vanilya ekleyin.
6. Adım
Mikser hızını 2 ayarına düşürün ve un karışımını mikser kasesindeki tereyağı ve şekere ekleyin. İlk önce un karışımını ekleyerek başlayın ve kesilmiş süt karışımı ile değişimli olarak ekleyerek en son yine un karışımını ekleyin. Her eklemeden sonra malzemeler karışına kadar çırpın. Hamuru armutların üzerine eşit şekilde dökün.
7. Adım
Yaklaşık 50 dakika veya kekin orta kısmına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. (Kekin üzeri kızardıysa ancak tam olarak pişmediyse kalan pişirme süresinde kekin üzerini folyo ile kapatabilirsiniz.)
8. Adım
Keki fırından çıkarın ve kenarlıklı bir tabağa (akan suları tutması için) alıp kesmeden önce tel tepside 5 dakika soğumasını bekleyin. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.