Önceki sayfa
Hızlı ve kolay

Babagannuş ile Naan Ekmeği

Pürüzsüz kıvamlı, isli Babagannuş ile mis gibi kokan naan ekmeği son derece uyumlu bir ikilidir. KitchenAid mikser ve blender ile bu muhteşem atıştırmalığı evinizde hazırlayın.

Pişirmeye başla

Araçlar

Stand mikserler

Stand mikserler

Hamur Çengeli

Hamur Çengeli

Detaylar

22

Malzemeler

9

Adımlar

Süre

20'

Hazırlama

30'

Pişirme

50'

Toplam

Malzemeler

  • -babagannuş için:
  • 2 (1,1 kg)orta boy patlıcan
  • 4sarımsak dişi
  • 3 yemek kaşığılimon suyu ve gerekirse daha fazla limon kabuğu
  • 80 gtahin
  • 85 gsaf sızma zeytinyağı, patlıcanların üzerine sürmek için biraz daha zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığıdüz yapraklı maydanoz, süslemek için ekstra maydanoz
  • 1 ½ çay kaşığı + 1 ½ yemek kaşığı (naan ekmeği için)tuz
  • ½ çay kaşığıtoz kimyon
  • ¼ çay kaşığıfüme kırmızı biber
  • -naan ekmeği için:
  • 1 çay kaşığıbal
  • 120 mlilık su
  • 2 ¼ çay kaşığıaktif kuru maya
  • 270 gçok amaçlı un
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 60 gsade yoğurt
  • 60 mltam yağlı süt
  • 2 dişsarımsak, ince doğranmış
  • 1 çay kaşığıanason tohumu
  • -kızartma tavasını yağlamak için biraz yağ
  • 40 geritilmiş tereyağı
Hemen yap
  • 1. Adım

    Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Patlıcanı uzunlamasına ikiye kesin, her iki yarısına zeytinyağı gezdirin ve elinizle eşit olarak yağla kaplayın. İkiye kesilmiş patlıcanları, kesilmiş tarafları aşağı bakacak şekilde bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirin ve kabukları soyulmaya başlayana kadar 30-35 dakika fırında pişirin.

  • 2. Adım

    Patlıcanları fırından çıkarın, biraz soğuduktan sonra bir kabın üzerine ince delikli süzgeç koyun ve patlıcanların iç kısımlarını çıkarın. Patlıcanın iç kısımlarını bir veya iki kez süzgece doğru basarak 10 dakika dinlendirin.

  • 3. Adım

    Patlıcanı ve diğer tüm malzemeleri blenderinize ekleyin. Blenderi hız 3'e ayarlayın ve 20 saniye boyunca veya karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip, bir tutam kırmızı biber ve limon kabuğu serpin.

  • 4. Adım

    Naan ekmeğini yapmak için sıcak su, maya ve balı büyük bir kapta bir araya getirin ve yavaşça çırpın. Beş dakika veya karışım köpüklü hale gelene kadar bekleyin.

  • 5. Adım

    Mikser kasenize un, zeytinyağı, yoğurt, süt, tuz, doğranmış sarımsak ve anason tohumu ekleyin; ardından mayalı karışımı dökün. Hamur çengeli aparatını kullanarak mikseri 30 saniye boyunca hız 2 ayarında çalıştırın, ardından mikseri hız 6'ya getirin ve 3-4 dakika veya hamur pürüzsüz ve kabarık hale gelene kadar yoğurun.

  • 6. Adım

    Hamuru mikserden alın, top haline getirin ve hafifçe yağlanmış orta boy bir kaseye koyun. Streç filmle kaplayın ve boyutu iki katına çıkana kadar sıcak bir yerde bekletin.

  • 7. Adım

    Hamur hazır olduğunda altı parçaya bölün. Unlanmış bir yüzeyde her parçayı ½ cm kalınlığında açın. Böylece açtığınız hamur, döküm kızartma tavanıza sığacaktır.

  • 8. Adım

    Tereyağını küçük bir kasede eritin, 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz ile karıştın ve fırçayla hamurun üzerine sürmek için hazır hale getirin.

  • 9. Adım

    Kızartma tavasını üzerinden duman çıkana kadar ısıtın ve her bir naan ekmeğini kuru tavada 2-3 dakika veya üzerinde kabarcıklar oluşup hafifçe kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Ters çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin. Naan ekmeğini tavadan almadan hemen önce eritilmiş tereyağı sosunu fırçayla üst tarafına sürün, ardından tavadan alın ve diğer tarafına da tereyağı sosundan sürün. Babagannuş ile ılık servis edin.

EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ

Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.

Greyfurt Tea-Ni (Smoothie)

Yeşil çayı hazırlamak için çay poşetini 30 saniye kaynar suya batırın, daha uzun tutarsanız çayda acı...

Lezzetli Kırmızılar (Meyve suyu)

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Pro Line® Serisi Blender sürahisine yerleştirin.

Sıcak Çikolata

Tüm malzemeleri (ek malzemeler dahil) KitchenAid® Power Plus® Blender sürahisine yerleştirin.

GÜNCEL KALIN

İlham veren yemek fikirleri, faydalı bilgiler ve baştan çıkarıcı KitchenAid teklifleri için haber bültenimize kayıt olun.

KAYDOL

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

KitchenAid Europa Inc. tarafından sunulan Gizlilik bildirimi and the Şartlar ve koşullar hakkındaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN PAZARLAMA AMAÇLI OLARAK KULLANIMINA DAİR KABULÜNÜZ

KitchenAid Europa, Inc., Whirlpool Group dahilindeki diğer şirketler, KitchenAid adına hareket eden servis sağlayıcıları ve dikkatle seçilmiş ortakların Gizlilik Bildiriminde ayrıntılı olarak verilen şekilde pazarlama veya ticaret teklifleri (örn. haber bülteni), promosyon, anket ve yarışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla posta, e-posta, telefon, SMS, MMS, faks veya başka elektronik yöntemlerle benimle iletişime geçmesine onay veriyorum.

Babagannuş ile Naan Ekmeği

1. Adım

Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Patlıcanı uzunlamasına ikiye kesin, her iki yarısına zeytinyağı gezdirin ve elinizle eşit olarak yağla kaplayın. İkiye kesilmiş patlıcanları, kesilmiş tarafları aşağı bakacak şekilde bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirin ve kabukları soyulmaya başlayana kadar 30-35 dakika fırında pişirin.

2. Adım

Patlıcanları fırından çıkarın, biraz soğuduktan sonra bir kabın üzerine ince delikli süzgeç koyun ve patlıcanların iç kısımlarını çıkarın. Patlıcanın iç kısımlarını bir veya iki kez süzgece doğru basarak 10 dakika dinlendirin.

3. Adım

Patlıcanı ve diğer tüm malzemeleri blenderinize ekleyin. Blenderi hız 3'e ayarlayın ve 20 saniye boyunca veya karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip, bir tutam kırmızı biber ve limon kabuğu serpin.

4. Adım

Naan ekmeğini yapmak için sıcak su, maya ve balı büyük bir kapta bir araya getirin ve yavaşça çırpın. Beş dakika veya karışım köpüklü hale gelene kadar bekleyin.

5. Adım

Mikser kasenize un, zeytinyağı, yoğurt, süt, tuz, doğranmış sarımsak ve anason tohumu ekleyin; ardından mayalı karışımı dökün. Hamur çengeli aparatını kullanarak mikseri 30 saniye boyunca hız 2 ayarında çalıştırın, ardından mikseri hız 6'ya getirin ve 3-4 dakika veya hamur pürüzsüz ve kabarık hale gelene kadar yoğurun.

6. Adım

Hamuru mikserden alın, top haline getirin ve hafifçe yağlanmış orta boy bir kaseye koyun. Streç filmle kaplayın ve boyutu iki katına çıkana kadar sıcak bir yerde bekletin.

7. Adım

Hamur hazır olduğunda altı parçaya bölün. Unlanmış bir yüzeyde her parçayı ½ cm kalınlığında açın. Böylece açtığınız hamur, döküm kızartma tavanıza sığacaktır.

8. Adım

Tereyağını küçük bir kasede eritin, 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz ile karıştın ve fırçayla hamurun üzerine sürmek için hazır hale getirin.

9. Adım

Kızartma tavasını üzerinden duman çıkana kadar ısıtın ve her bir naan ekmeğini kuru tavada 2-3 dakika veya üzerinde kabarcıklar oluşup hafifçe kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Ters çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin. Naan ekmeğini tavadan almadan hemen önce eritilmiş tereyağı sosunu fırçayla üst tarafına sürün, ardından tavadan alın ve diğer tarafına da tereyağı sosundan sürün. Babagannuş ile ılık servis edin.

İstek Listem

İstek listenizi kaydetmek için oturum açmış olmalısınız.

Hesabınızı girin

Lütfen başka bir ürün seçin

Karşılaştır

Ürünleri karşılaştır

En fazla 3 ürün satın alabilirsiniz. Lütfen başka bir ürün eklemeden önce ürünlerden birini çıkarın.