Malzemeler
1. Adım
Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Patlıcanı uzunlamasına ikiye kesin, her iki yarısına zeytinyağı gezdirin ve elinizle eşit olarak yağla kaplayın. İkiye kesilmiş patlıcanları, kesilmiş tarafları aşağı bakacak şekilde bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirin ve kabukları soyulmaya başlayana kadar 30-35 dakika fırında pişirin.
2. Adım
Patlıcanları fırından çıkarın, biraz soğuduktan sonra bir kabın üzerine ince delikli süzgeç koyun ve patlıcanların iç kısımlarını çıkarın. Patlıcanın iç kısımlarını bir veya iki kez süzgece doğru basarak 10 dakika dinlendirin.
3. Adım
Patlıcanı ve diğer tüm malzemeleri blenderinize ekleyin. Blenderi hız 3'e ayarlayın ve 20 saniye boyunca veya karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip, bir tutam kırmızı biber ve limon kabuğu serpin.
4. Adım
Naan ekmeğini yapmak için sıcak su, maya ve balı büyük bir kapta bir araya getirin ve yavaşça çırpın. Beş dakika veya karışım köpüklü hale gelene kadar bekleyin.
5. Adım
Mikser kasenize un, zeytinyağı, yoğurt, süt, tuz, doğranmış sarımsak ve anason tohumu ekleyin; ardından mayalı karışımı dökün. Hamur çengeli aparatını kullanarak mikseri 30 saniye boyunca hız 2 ayarında çalıştırın, ardından mikseri hız 6'ya getirin ve 3-4 dakika veya hamur pürüzsüz ve kabarık hale gelene kadar yoğurun.
6. Adım
Hamuru mikserden alın, top haline getirin ve hafifçe yağlanmış orta boy bir kaseye koyun. Streç filmle kaplayın ve boyutu iki katına çıkana kadar sıcak bir yerde bekletin.
7. Adım
Hamur hazır olduğunda altı parçaya bölün. Unlanmış bir yüzeyde her parçayı ½ cm kalınlığında açın. Böylece açtığınız hamur, döküm kızartma tavanıza sığacaktır.
8. Adım
Tereyağını küçük bir kasede eritin, 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz ile karıştın ve fırçayla hamurun üzerine sürmek için hazır hale getirin.
9. Adım
Kızartma tavasını üzerinden duman çıkana kadar ısıtın ve her bir naan ekmeğini kuru tavada 2-3 dakika veya üzerinde kabarcıklar oluşup hafifçe kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Ters çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin. Naan ekmeğini tavadan almadan hemen önce eritilmiş tereyağı sosunu fırçayla üst tarafına sürün, ardından tavadan alın ve diğer tarafına da tereyağı sosundan sürün. Babagannuş ile ılık servis edin.
EN BEĞENİLEN YEMEKLERİMİZ
Bu denenmiş ve test edilmiş tariflerimiz ile keyifli bir damak ziyafeti yaşayın. Bu enfes tatlar kadar, misafirlerinizin yüzündeki memnuniyet de sizi çok mutlu edecek.
1. Adım
Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Patlıcanı uzunlamasına ikiye kesin, her iki yarısına zeytinyağı gezdirin ve elinizle eşit olarak yağla kaplayın. İkiye kesilmiş patlıcanları, kesilmiş tarafları aşağı bakacak şekilde bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirin ve kabukları soyulmaya başlayana kadar 30-35 dakika fırında pişirin.
2. Adım
Patlıcanları fırından çıkarın, biraz soğuduktan sonra bir kabın üzerine ince delikli süzgeç koyun ve patlıcanların iç kısımlarını çıkarın. Patlıcanın iç kısımlarını bir veya iki kez süzgece doğru basarak 10 dakika dinlendirin.
3. Adım
Patlıcanı ve diğer tüm malzemeleri blenderinize ekleyin. Blenderi hız 3'e ayarlayın ve 20 saniye boyunca veya karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip, bir tutam kırmızı biber ve limon kabuğu serpin.
4. Adım
Naan ekmeğini yapmak için sıcak su, maya ve balı büyük bir kapta bir araya getirin ve yavaşça çırpın. Beş dakika veya karışım köpüklü hale gelene kadar bekleyin.
5. Adım
Mikser kasenize un, zeytinyağı, yoğurt, süt, tuz, doğranmış sarımsak ve anason tohumu ekleyin; ardından mayalı karışımı dökün. Hamur çengeli aparatını kullanarak mikseri 30 saniye boyunca hız 2 ayarında çalıştırın, ardından mikseri hız 6'ya getirin ve 3-4 dakika veya hamur pürüzsüz ve kabarık hale gelene kadar yoğurun.
6. Adım
Hamuru mikserden alın, top haline getirin ve hafifçe yağlanmış orta boy bir kaseye koyun. Streç filmle kaplayın ve boyutu iki katına çıkana kadar sıcak bir yerde bekletin.
7. Adım
Hamur hazır olduğunda altı parçaya bölün. Unlanmış bir yüzeyde her parçayı ½ cm kalınlığında açın. Böylece açtığınız hamur, döküm kızartma tavanıza sığacaktır.
8. Adım
Tereyağını küçük bir kasede eritin, 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz ile karıştın ve fırçayla hamurun üzerine sürmek için hazır hale getirin.
9. Adım
Kızartma tavasını üzerinden duman çıkana kadar ısıtın ve her bir naan ekmeğini kuru tavada 2-3 dakika veya üzerinde kabarcıklar oluşup hafifçe kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Ters çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin. Naan ekmeğini tavadan almadan hemen önce eritilmiş tereyağı sosunu fırçayla üst tarafına sürün, ardından tavadan alın ve diğer tarafına da tereyağı sosundan sürün. Babagannuş ile ılık servis edin.